Ongeïnspireerd KHC laat het liggen

KAMPEN - KHC heeft dinsdagavond een goede mogelijkheid laten liggen om zich praktisch veilig te spelen in de eerste klasse D. Hierden leek de ideale tegenstander om een enorme sprong richting klassebehoud te maken, maar op Sportpark De Venen was de hekkensluiter verrassend met 1-3 te sterk. De nederlaag had KHC aan zichzelf te wijten. De ploeg opereerde slap en oogde ongeïnspireerd. Hierden vocht voor de laatste kans en greep deze gelegenheid met beide handen aan. De hekkensluiter is voorlaatste DOS Kampen tot op drie punten genaderd.

KHC-trainer Kenan Durmusoglu kon een beroep doen op Karim Gabara. Hij werd in de derby met rood weggestuurd, maar de KNVB constateerde dat dit een veel te zware sanctie was geweest. De rode kaart is kwijtgescholden. Veel schoot KHC er niet mee op. Gabara speelde een matige wedstrijd. Niet zo gek als je bedenkt dat hij de laatste tijd al veel speelminuten heeft gemaakt na zijn comeback. Op een gegeven moment is de tank dan wel leeg.

KHC was vanaf het begin niet bij de les. Hierden oogde veel scherper en won veel duels. KHC was enkele keren dreigend. Zo kopte Leroy Knol over uit een voorzet van Giorney Rojer en vloog een omhaal van Rojer over het doel. Hierden kwam in de 19e minuut op voorsprong uit een strafschop. KHC-trainer Kenan Durmusoglu was niet tevreden en sommeerde zijn ploeg er meer energie in te steken. In de 25ste minuut was KHC voor het eerst echt gevaarlijk via een kopbal van Durk van der Lees. De keeper voorkwam de gelijkmaker via een goede redding. Drie minuten later was er een kans aan de andere kant. Aanvoerder Dominique Denzel van Hierden schoot naast. In de 32ste minuut was er een tweede kopkans voor KHC’er Druk van der Leest. Uit een corner kopte hij naast.

In het laatste kwartier voor rust speelde KHC niets klaar. De ploeg miste de opkomende inbreng van Jarron de Lange, die tijdens de derby tegen Go-Ahead zijn sleutelbeen brak. Vooral zonder bal was er veel te weinig beweging bij KHC en in de duels ontbrak het gif dat normaal wel nadrukkelijk aanwezig is bij de spelers van KHC.

KHC kwam wel gretig uit de kleedkamer. Ineens werden er wel veel duels gewonnen en werd Hierden onder druk gezet. Dat leidde in de 52ste minuut tot de 1-1. Boaz Smits ging om de keeper heen en werd vervolgens onderuit gehaald. De toegekende strafschop werd binnengeschoten door Leroy Knol. Dat gaf KHC moed. Even later nam Leroy Knol het Hierden-doel onder vuur, maar de keeper bracht redding. Vervolgens deelde Hierden een beslissende tik uit via een rake kopbal van Dani van Dijk.

Dat was de nekslag voor KHC. Trainer Durmusoglu probeerde KHC met wat wissels nieuw leven in te blazen, maar hij stond machteloos. KHC zakte ver weg en Hierden kwam geen moment in de problemen. In de 89ste minuut viel zelfs de 1-3. De verdediging van KHC keek toe hoe Rick Boersma bij de tweede paal de 1-3 aantekende. Daarmee was de wedstrijd beslist. Een teleurstellend resultaat voor KHC, dat geluk had de ploegen onderin (De Merino’s, DOS ’37 en DOS Kampen) ook geen punten pakten. Daardoor blijft de marge op de gevarenzone zes punten met nog vier speelronden te gaan.

Voorzitter Theo Rietkerk van Go-Ahead noemde de handelswijze van Jubbega 'kwalijk'
KNVB fluit Jubbega terug: competitie dient uitgespeeld te worden Sport 17 uur geleden
Zalk geef zich niet zomaar gewonnen in Lemele Sport 22 apr, 22:15
Burgers gezocht die samen een boerderij op willen richten (3 foto's) 3 foto's instagram 22 apr, 13:21