Wilsum pakt punt tegen Reaal Dronten

WILSUM - Wilsum heeft zaterdag een punt overgehouden aan het duel tegen Reaal Dronten. Beide ploegen kwamen uit op 2-2. Een terechte uitslag”, volgens Wilsum-trainer Jan van Spijker.

Wilsum kwam halverwege de eerste helft op achterstand. Na balverlies van Wilsum plaatste Reaal een bal achter de verdediging van de thuisploeg. Vervolgens kwam Wilsum-keeper Teko Malanda uit zijn doel, maar hij gleed uit, waarna Jelle Zaal de bal over Malanda in het doel wipte.

In de eerste helft ging het gelijk op. Beide ploegen waren gevaarlijk. Malanda wist met een knappe redding de 0-2 te voorkomen. In de 34ste minuut kwam Wilsum op gelijke hoogte. Melvin Hofstede kopte fraaie raak uit een goede voorzet van Patrick Bastiaan.

Na rust werd het spel van beide teams wat minder. Reaal kwam op 1-2 en liet een goede kans op 1-3 liggen. Ook Wilsum was enkele keren dicht bij een doelpunt. In de 80ste minuut viel de 2-2. Na een pass van Jelmer Sollie nam Jelle van Putten de bal aan en schoot raak. Daarna maakten beide ploegen nog aanspraak op de winst, maar het bleef bij 2-2.