Knappe zege Wit-Blauw, KV DOS Kampen weer zonder punten

KAMPEN - De korfballers van Wit-Blauw/Green Organics hebben zaterdag een knappe zege behaald. Het hoog geklasseerde KVA werd met 15-12 verslagen. KV DOS Kampen/Veltman bleef ook in de tiende wedstrijd in de veldcompetitie met lege handen achter.

Wit-Blauw kon terugkijken op een prima wedstrijd. “We waren de baas, maar verzuimden om het verschil groter te maken”, aldus Wit-Blauw-trainer Pascal Zegwaard. Volgens hem loonde de verdedigende tactiek van Wit-Blauw. “Daardoor kwamen zij niet in hun kracht. We hebben het heel goed gedaan.” Fikse tegenvaller was het uitvallen van Maarten van Erp met een gebroken arm. Tom Westerveld viel ook uit, maar bij hem lijkt de schade mee te vallen.
KV DOS was in de eerste helft bij Dindoa niet scherp genoeg. De ploeg scoorde maar drie keer en keek bij rust tegen een 14-3 achterstand aan. In de tweede helft werd er veel meer strijd geleverd. DOS kwam terug tot 15-10, maar na een time-out stelde Dindoa orde op zaken. Uiteindelijk verloor DOS met 27-13. “Keihard werken en knokken is een belangrijk punt. Als we dat gaan beseffen en ook uitvoeren, zal ons dat belonen”, aldus DOS-trainer Jongman.