Afbeelding

Oekraïense jeugd welkom bij Go-Ahead en IJVV

Sport

KAMPEN - Sportraad Kampen heeft samen met de gemeente Kampen alle sportverenigingen gevraagd om mogelijkheden te onderzoeken voor kinderen uit Oekraïne om te kunnen sporten. Zowel Go-Ahead Kampen als IJVV hebben hun faciliteiten aangeboden om voetballen voor jongeren mogelijk te maken.

Uit eerdere ervaringen blijkt dat een goede gezondheid, zowel fysiek als mentaal, vluchtelingen helpt om zich sneller thuis te voelen in Nederland. Het is ook een mooi middel om kennis te maken met de lokale bewoners en cultuur. 

Veel vluchtelingen uit een oorlogsgebied hebben traumatische gebeurtenissen meegemaakt. Vaak ook hebben ze familieleden moeten achterlaten. Ze kunnen last hebben van stress, spanning, angsten en onzekerheid. Sport en bewegen geeft dan afleiding, al was het maar omdat je dan even nergens anders aan hoeft te denken en onbezorgd plezier kunt maken.

Oekraïense jongeren kunnen terecht bij Go-Ahead en IJVV om te voetballen. Op elke woensdagmiddag kan er van 17.00 tot 18.00 uur bij Go-Ahead Kampen worden getraind en elke vrijdag van 17.00 tot 18.00 bij IJVV. 

Op beide dagen is er ondersteuning vanuit de vereniging en is er een Oekraïens sprekende begeleider aanwezig. Iedereen tussen 6 en 19 jaar, jongen of meisje, is van harte welkom om aan te sluiten bij de trainingen bij Go-Ahead Kampen of IJVV.

Gerard Meijeringh