Sam Zwanepol.
Sam Zwanepol. Foto: Aangeleverd

DOS Kampen versterkt selectie met Mischa van der Stoel en Sam Zwanepol

Sport

KAMPEN - DOS Kampen heeft de selectie voor komend seizoen versterkt met Mischa van der Stoel en Sam Zwanepol. Eerder werd al bekend dat Nick Hendriks en Rick Diender de stap maken naar DOS Kampen.

Mischa van der Stoel komt over van DVS ’33, waar hij in het beloftenteam onder de 23 speelt. Hij begon in de jeugd van DOS Kampen en vertrok in 2015 op jonge leeftijd naar Go Ahead Eagles, waar hij vijf seizoenen speelde. DOS beschrijft Van der Stoel als een spelbepalende middenvelder met een goede techniek.

Ook Sam Zwanepol komt uit de DOS-jeugd. Na zijn periode bij DOS maakte hij de overstap naar Sportclub Genemuiden. Daar speelde hij drie seizoenen. Daarna ging hij voetballen bij Go-Ahead Kampen, waar hij dit seizoen voor het eerst deel uitmaakt van de eerste selectie. “Sam is een snelle en behendige rechtsbuiten”, zo laat DOS weten.

Volgens Koos Westendorp, bestuurslid voetbaltechnische zaken van DOS Kampen, keert steeds meer jeugd terug naar ‘De Maten’ en daarover is hij verheugd. “Dit laat zien dat het beleid van onze club aanspreekt en tot de verbeelding spreekt. ‘Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst’ wordt bij DOS niet alleen in theorie beleden, maar vooral in de praktijk gebracht. Het is fantastisch dat jong en veelbelovend talent, dat in de jeugd bij DOS al boven kwam drijven, weer terugkeert op Sportpark De Maten. Dit past uitstekend bij het beleid van de club. Ik ben blij dat Mischa en Sam en Rick Diender (20 jaar) volgend seizoen deel uitmaken van onze eerste selectie.”


Mischa van der Stoel.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
'Napalmmeisje' Kim Phuc geeft lezing in de Bovenkerk: "Het meisje rent niet meer, ze vliegt" Algemeen 13 uur geleden
Edwin Burgman presenteert de programmering van het Full Color Festival 2024
Full Color Festival 2024 biedt weer een veelzijdig programma voor jong en oud Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Voorzitter Go-Ahead Kampen over terugtrekking Jubbega: 'Kwalijk moment' Algemeen 23 uur geleden