Afbeelding
Foto: Stockfoto: Gerard Meijeringh

Zalk en ’t Harde in balans

Sport

ZALK - Zalk en ’t Harde kwamen zaterdag uit op 2-2. Een terechte uitslag was de mening van Zalk-trainer Egbert Kragt.

Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel. Zalk is uitgeschakeld voor alle prijzen, terwijl ’t Harde al een periodetitel op zak heeft. Kragt wilde met Zalk vooral voortborduren op de ‘redelijk goede’ tweede helft tegen Noord Veluwe Boys. “Dat is redelijk gelukt”, aldus Kragt.

Zalk liet het initiatief aan ’t Harde. “Zij zijn opbouwend niet goed. Eén speler achterin wel. Die heeft Simon van Halm onschadelijk gemaakt. Hij heeft heel veel werk verricht”, aldus Kragt.

Zalk kwam in de 13e minuut op voorsprong via Aart Schreuder. Na ruim een half uur gaf Zalk kort achter elkaar twee treffers te gemakkelijk weg. “Bij de 1-1 hadden we geen druk op de bal en bij de 1-2 hield wij in wegens buitenspel. Een andere speler stond geen buitenspel, reageerde attent, pikte de bal op en scoorde”, aldus Kragt.

In de tweede helft was Zalk de betere ploeg. “Wij waren fitter”, aldus Kragt. Hij zag zijn ploeg pas in de 84ste minuut gelijk maken. Na een goede combinatie met Simon van Halm scoorde Jeroen van den Bosch. “We hadden iets meer verwacht van dit seizoen, maar de sfeer lijdt er niet onder. Ik ben blij met deze groep”, aldus Kragt.

Gerard Meijeringh