Afbeelding
Foto: Stockfoto

Rijvereniging de Deltaruiters scoort in de dressuur

· leestijd 1 minuut Sport

IJSSELMUIDEN/WEZEP - Verschillende Deltaruiters kwamen afgelopen weekeinde in actie bij wedstrijden in IJsselmuiden en Wezep. Er vielen diverse dressuursuccessen te noteren. 

In IJsselmuiden werd bij de Deltamanege een dressuurwedstrijd voor paarden gehouden in de buitenbak.

In de klasse Z2/ZZL startte de jonge combinatie Anique Frans met haar paard Jack Sparrow in de Z2. Deze combinatie pakte een derde plek in de eerste proef met 220 punten. Tijdens de tweede proef behaalde Frans met haar paard 227 punten. Deze score bleek zelfs goed voor de tweede prijs.

Jeanine Jorna is met Freddy in de klasse B gestart. Dat resulteerde bij de eerste proef in een derde plek met 185,5 punten. 

Tijdens de tweede proef wist Hannah Keizer de vierde plek te bemachtigen met Nespresso JJ. Zij behaalden samen 193,5 punten.
In de klasse L1 was Wendy Uijt de Boogaardt oppermachtig en eiste bij beide proeven de eerste plek voor zich op met haar paard Marlena (211,5 en 203 punten).

Jorita Meuleman en Lady Leatherdale vielen ook in de prijzen. Tijdens de eerste (196 punten) en tweede proef (203,5 punten) behaalde deze combinatie twee keer een tweede prijs.

De zaterdag in IJsselmuiden werd afgesloten met de klasse M-dressuur. De tweede plek ging naar Linda Kok met Wandermaerchen. Zij behaalde 194 punten. De derde plek ging naar Annelotte Felix met haar paard Merlequina TF. Ze reed 192 punten bij elkaar.

In Wezep behaalde Sherise Slendebroek met Goldberg’s Chilayne een derde plaats in de klasse B/categorie ABC met 190,5 punten.

In de klasse B/ categorie D/E verdiende Roselyn Slendebroek met pony Fly de la Noyelle een vierde en vijfde prijs met respectievelijk 209,5 en 195 punten.
Gerard Meijeringh