Afbeelding

VV Kampen viert terugkeer met zege

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - Na een jaar afwezigheid is VV Kampen terug in de vierde klasse. De ploeg van trainer Arjan ten Hove begon zaterdag goed met een verrassende 3-1 zege op degradant HTC.

 Vorig jaar besloot het bestuur vlak voor de competitie om het eerste team terug te trekken uit de competitie. Een ingrijpende beslissing die in het jubileumjaar extra hard aan kwam. Direct sprak het bestuur de intentie uit om in het seizoen 2014/2015 terug te keren. Vervolgens werd hard gewerkt om een goede basis te leggen voor een gezonde terugkeer.


Zaterdag 6 september is het zover. Kampen treft HTC. Het zorgt voor spanning bij secretaris Jasper Plender. ?We hebben hier zoveel energie in gestoken. Begin januari kwamen de eerste spelers naar ons toe om te vragen of we weer een eerste team gingen beginnen. Vervolgens ging het balletje rollen.? Het balletje rol inmiddels op Sportpark De Maten. Kevin Fijger gaat alleen op het doel af, maar schuift de bal naast. HTC krijgt ook enkele goede kansen. Kampen is niet minder dan HTC en trainer Arjan ten Hove ziet dat het goed is. ?Via via hoorden we dat Ten Hove op zoek was naar een club. Wij wilden het liefst een jonge Kamper trainer. Er was al snel een goede klik?, aldus Plender.


 Na rust gooit HTC even het gas erop. Het kraakt bij Kampen, maar de ploeg blijft overeind. Daarna luwt het Zwolse briesje, al blijft HTC de betere ploeg. In de 76ste minuut komt het enthousiast spelende Kampen ineens, tegen de verhouding in, op voorsprong via Ozman Termirci. De goed spelende keeper Bas van der Vegt voorkomt de 1-1. Nadat Termirci een kans op de 2-0 laat liggen, valt even later de verdiende 1-1. Dominic de Jong profiteerde van een fout achterin bij Kampen. De thuisploeg komt snel met een reactie. Wesley van Winsum scoort de 2-1. Kevin Veger maakt er 3-1 van.?Een droomstart?, jubelt Plender.