Wethouder Bas Wonink en secretaris Wobke Vermaat van SSV Op de Korrel.
Wethouder Bas Wonink en secretaris Wobke Vermaat van SSV Op de Korrel. Foto: Tennekes

Eerste paal gebouw Op de Korrel de grond in: ‘We zitten niet meer vast’

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - Schietsportvereniging Op de Korrel richt de blik nadrukkelijk op de toekomst. Vrijdag ging de eerste paal de grond in van het nieuwe gebouw, dat de vereniging medio september in gebruik hoopt te nemen. “Dit is geweldig. We zitten niet meer vast”, aldus secretaris Wobke Vermaat van Op de Korrel.

En daarmee zei de secretaris niets teveel. Want het verhuisdossier van de schietsportvereniging (SSV) heeft veel te lang muurvast gezeten. 

SSV Op de Korrel had haar onderkomen in het voormalig Burger Weeshuis aan de Vloeddijk. Vanwege de restauratie van het pand werd de vereniging in 2012 tijdelijk verhuisd naar de Reigerweg met een terugkeergarantie naar de Vloeddijk. Later werd na overleg besloten dat Op de Korrel niet terug zou keren om een verplaatsing van de danszaal van Quintus naar de ruimte van de schietbaan mogelijk te maken. Dat bespaarde de gemeente veel geld. Vervolgens bleek het vinden van een nieuwe plek voor de schietvereniging een moeizaam proces. Uiteindelijk werd een geschikte locatie gevonden tussen KWC en de hondenclub, maar vervolgens kwam het plan niet door de raad in december 2021. In januari haalde een aangepast plan alsnog een meerderheid, zodat er eindelijk groen licht was voor de bouw van een nieuw onderkomen.

En dus was het slaan van de symbolische eerste paal best een bijzonder moment. Wobke Vermaat en wethouder Bas Wonink namen deze klus voor hun rekening. “Netto heeft de uitverhuizing van Op de Korrel de gemeente onder de streep acht ton bespaard. Ik ben blij dat er weer toekomstperspectief is voor de vereniging”, sprak Wonink. Toekomstperspectief is er zeker. Met een nieuwe accommodatie ziet de schietvereniging de toekomst zeer rooskleurig tegemoet. “Dit wordt de hemel op aarde ten opzichte van ons oude gebouw. Nu zitten we in een houten keet, waarin niet wordt geïnvesteerd. Straks hebben we iets moderns dat sober functioneel is”, aldus Vermaat.

In het hoofdgebouw komen een kantine, vergaderzaal en een wapenkamer met kluizen voor wapens en munitie. Daarnaast krijgt de schietvereniging de beschikking over een aantal banen van 10/12 meter en 25-meterbanen. Pronkstuk worden de verschillende banen van 100 meter, die ook kunnen worden gebruikt als 50-meterbaan. “Daarmee krijgen we een echte regiofunctie. We hebben nu 59 leden. In september hopen we te kunnen schieten. Ik denk dat we daarna binnen een half jaar op 100 leden zitten en binnen een jaar op 150 tot 200. Dat is gebaseerd op toezeggingen van mensen die lid van onze vereniging willen worden.” Volgens Vermaat is het verstandig om daarna een ledenstop in te voeren. “We moeten eerst stabiliseren en dan verder groeien. Anders gaat het fout. Je moet mensen opleiden tot trainers en dat moet binnen de structuur van de vereniging. Dat kost tijd.”


Afbeelding

Gerard Meijeringh