Sophie Riezebos werd kringkampioen met Mulan in de M1.
Sophie Riezebos werd kringkampioen met Mulan in de M1. Foto: Aangeleverd

Veel titels voor rijvereniging de Deltaruiters bij kringkampioenschappen in Luttelgeest

LUTTELGEEST - Rijvereniging de Deltaruiters heeft zaterdag met een fikse delegatie deelgenomen aan de kringkampioenschappen voor pony’s en paarden in Luttelgeest. De vereniging uit IJsselmuiden behaalde diverse kringtitels en verschillende ruiters wisten zich te plaatsen voor de Overijsselse (regio)kampioenschappen, die op 16 juli worden afgewerkt in Bentelo.

Meike Blieke zette bij het springparcours de snelste tijd neer en bleef ook foutloos. Dat leverde haar de kringtitel op in haar klasse. In de dressuur behaalde ze een tweede plaats. Jojanneke Slendebroek werd samen met haar pony Hertog kringkampioen bij het onderdeel springen in de klasse 80 centimeter, categorie D/E. Ze reed een goede voorselectie en eindigde als derde bij de dagprijzen. Ze heeft zich geplaatst voor de Overijsselse kampioenschappen in de klasse 80 centimeter bij het springen.

Roselyn Slendebroek behaalde met Fly de la Novelle een tweede plek bij de dagprijzen in de dressuur. Deze combinatie gaat door naar de Overijsselse kampioenschappen in de B-dressuur en de springklasse 80 centimeter. Met Chavello’s Glden Cutie is ze afgevaardigd voor de Overijsselse kampioenschappen in de B-dressuur. Sherise Slendebroek was goed op dreef met Goldberg’s Chilayne. Bij het springen was deze combinatie goed voor een megascore en een eerste plaats in de dressuurklasse B, categorie ABC. Het sterke optreden leverde Slendebroek de kringtitel op. Ze heeft zich geplaatst voor de Overijsselse kampioenschappen in de B-dressuur en de springklasse 60 centimeter.
Lisa van Wijnbergen behaalde twee keer een tweede plaats bij de dagprijzen. Samen met een goede voorselectie was dat goed voor een tweede plaats en de titel reservekampioen.

Esmee Verwoert werd kringkampioen dressuur in de klasse L1 met Pampa Star. Ook behaalde zij nog een tweede prijs bij de dagprijzen. Deze combinatie mag ook door naar de Overijsselse Kampioenschappen.
Sophie Riezebos wist samen met Mulan de hoogster gemiddelde score van 63,08 procent neer te zetten bij de eerste proef van de M1-dressuur. Dat bezorgde haar de kringtitel in de M1-dressuur, categorie DE. Ook Lisanne van den Berg wist zich met pony Mabel te plaatsen voor de regiokampioenschappen (M1-dressuur).

Rosalie Verwoert haalde de titel reservekampioen springen binnen met Gallant Teddy en is er ook bij op de Overijsselse kampioenschappen. Ze is ook afgevaardigd in de B-dressuur.
Bij de paarden pakte Wendelie Fller met Makkie de reservetitel in de dressuurklasse B. Wendy Uijt de Boogaardt pakte de kringtitel met Marlena. De tweede proef wisten ze te winnen.

Nikki Smeman kwam met Kardashian voor het eerst in actie op gras en gaat door naar de regiokampioenschappen. De eerste proef was goed voor een tweede plek en de tweede proef wist ze winnend af te sluiten. Voor Linda Kok was het met Wandermaerchen ook de eerste keer op gras. Ze behaalde gelijk het kringkampioenschap in de klasse M2.

Kyra Snoeijer ging met Don Gravin van start in de 1.10-klasse. De eerste manche zette ze een foutloze ronde neer. In de tweede manche kreeg ze vier strafpunten. Toch was het goed genoeg voor een startbewijs voor de regiokampioenschappen.

Namens de Deltaruiters zijn onder andere Sherise Slendebroek, Roselyn Slendebroek, Jojanneke Slendebroek, Lisa van Wijnbergen, Lisanne van den Berg, Esmee Verwoert, Rosalie Verwoert, Nikkie Smeman, Linda Kok, Wendelie Flier, Wendy Uijt de Boogaardt, Meike Bruins, Sophie Riezebos, Annemiek Vinke, Yinthe Schutte, Kyra Snoeijer, Kim Spronk, Miranda Spronk-Rienties en Jenita Koetsier afgevaardigd voor de Overijsselse kampioenschappen.

Door de ruiters in de hogere klassen zijn er ook nog wedstrijden verreden. Vrijdagavond maakte Maxime van Dijk in Oldebroek haar ZZ-licht debuut met haar paard Kokulan. Ze liet een sterke eerste proef zien en won ruim met 69 procent. De tweede proef was minder, maar met 65 procent wist ze toch een tweede plaats te behalen. Hiermee plaatste Van Dijk zich voor de finale. In de eindstrijd had Kokulan wat last van spanning. Toch liet Van Dijk een redelijke proef zien. Ze eindigde op een negende plek.

Mellany van den Vorstenbosch was de hele week in Almelo op de Almelose Ruiterdagen. Hier wist ze zich goed in de kijker te rijden met haar paarden. Donderdag won ze met Knoxville JJ in de ZZ-licht. Jacco Doornwaard won samen met It’s Easy zaterdag de Bonfix-competitie in de lichte tour. Met oneindige power en topinstelling wist deze combinatie de Prix St Georges klasse te winnen met dik 68 procent. In de inter 1 eindigde deze combinatie als tweede met 66 procent. Met deze plaatsingspunten wist de combinatie de competitie te winnen.