Afbeelding
Foto: Tennekes

‘Geniet en wees vooral trots op IJVV

· leestijd 1 minuut Sport

IJSSELMUIDEN - IJVV heeft dinsdagavond de aftrap gegeven van het jubileumprogramma. Dat gebeurde met een gezellige jubileumreceptie. De gehele week zijn er diverse activiteiten, met als klapstuk de feestavond op zaterdagavond.

Op 3 juli 2020 bestond IJVV 75 jaar, maar vanwege corona ging er twee keer een streep door het jubileumfeest. Dit keer stond niets de viering van het jubileum in de weg.

77 jaar geleden werd onder leiding van Willem de Ruiter de eerste bespreking gehouden in de timmermanswerkplaats van Dries Veneman aan de Dorpsweg 86 in IJsselmuiden. Deze bespreking resulteerde in de oprichtingsvergadering van 3 juli 1945, die werd gehouden in de bovenzaal van de veiling. De oprichting van IJVV was een feit. 

“Veel inzet, goed beleid en ‘boerenkoppigheid’, brachten IJVV tot een boegbeeld van sportminnend IJsselmuiden, schreef erevoorzitter Ab Brink in het jubileumboek ’50 jaar IJVV’. “Ruim 25 jaar later kan ik als voorzitter van IJVV optekenen dat die lijn is voortgezet”, sprak IJVV-voorzitter Mannie Vaandering.  

“IJVV heeft zich verder ontwikkeld tot een prachtige, bloeiende voetbalvereniging, waar iedereen welkom is. IJVV is er goed in geslaagd om mensen van alle achtergronden een fijne plek te geven op ons fantastische sportcomplex Den Uithoek. Minitijgers, jeugd, senioren, 35+, 45+, walking football en Happy Kidz, voor zowel de dames als de heren. Dit maakt de IJVV’er in mij trots.”

“Het is ook best een ontroerende gedachte dat in al die 75 jaar er altijd mensen zijn geweest die hun schouders onder de club hebben gezet. Het is op de schouders van al die vrijwilligers, spelers, donateurs, supporters en sponsors, die zich door de jaren heen voor de vereniging hebben ingezet, dat wij het 75-jarig jubileum deze week mogen vieren. Ik heb dan ook het volste vertrouwen in de toekomst van IJVV”, aldus Vaandering.

Daarna deed de voorzitter een beroep op de leden. “Geniet van deze feestweek en wees vooral trots op IJVV.”Vaandering was de enige spreker tijdens de receptie. Tijdens de coronaperiode was de KNVB al eens langsgekomen om de speciale KNVB-jubileumvlag te overhandigen. Het had de KNVB gesierd om nog eens de reis naar IJsselmuiden te maken en ook op het echte feest aanwezig te zijn. Dat gebeurde niet. Vaandering maakte het niet veel uit. “Het was een receptie zonder poespas. Dat is IJVV.” 

Voorafgaand aan de receptie speelde IJVV tegen een team van voormalige eerste elftalspelers van IJVV. Het huidige IJVV won met 6-1. Hans Roeland scoorde de enige treffer voor ‘oud’-IJVV uit een strafschop. “Ik zei dat ik een stiftje ging maken en ik schoot de bal in de lege hoek. Voetbalgogme noemen we dat”, aldus een lachende Hans Roeland.

Gerard Meijeringh