IJVV komt Be Quick '28 ook komend seizoen tegen in de competitie.
IJVV komt Be Quick '28 ook komend seizoen tegen in de competitie. Foto: Tennekes

Tegenstander minder voor IJVV in tweede klasse I

Sport

IJSSELMUIDEN - IJVV speelt komend seizoen in de tweede klasse I. In deze klasse zitten slechts dertien ploegen. IJVV treft maar liefst negen nieuwe tegenstanders ten opzichte van vorig seizoen. De IJsselmuidenaren spelen veel derby’s, met duels tegen OWIOS en VSCO ’61, DESZ en de Zwolse clubs ZAC, WVF en Be Quick ’28.

In de tweede klasse I komt IJVV twee gepromoveerde ploegen tegen. Dat zijn AGOVV en Hatto Heim. Maar liefst vijf ploegen speelden vorig seizoen in de tweede klasse G: OWIOS, VSCO ’61, Batavia ’90, Unicum en FC Horst. Opvallend is dat DESZ ook in deze oostelijke tweede klasse I is ingedeeld. De Sluzigers speelden jarenlang in district noord en hebben al diverse keren bij de KNVB de wens uitgesproken om eens in een oostelijke tweede klasse te mogen voetballen. 

Met Hierden treft IJVV één ploeg die vorig jaar actief was in de eerste klasse en is gedegradeerd. Met ZAC, WVF en Be Quick komt IJVV drie ploegen tegen die vorig seizoen ook samen met de club uit IJsselmuiden speelden in de tweede klasse H.

Gerard Meijeringh