Het nieuwe onderkomen van De Oester wordt officieel geopend. De handen gaan op elkaar.
Het nieuwe onderkomen van De Oester wordt officieel geopend. De handen gaan op elkaar. Foto: Tennekes

Duikteam De Oester blij en trots op nieuw onderkomen

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - Het nieuwe onderkomen van Duikteam De Oester is al geruime tijd in gebruik, maar afgelopen zaterdag vond eindelijk de officiële opening plaats. Voorzitter Gerlo Schutte van het duikteam verklaarde blij en trots te zijn en legde de nadruk op het woord ‘samen’.

“Duiken is een buddysport. Duiken doe je samen. Dat is ook gebeurd bij de realisatie van ons onderkomen. Samen hebben we dit voor elkaar gekregen met de leden, bedrijven en de partijen in Kampen. Dankzij de grote betrokkenheid van iedereen hebben we dit kunnen realiseren. Het is een pareltje”, aldus Schutte.

Duikteam De Oester moest op de weg naar de realisatie van het nieuwe onderkomen heel wat hobbels nemen. Aanvankelijk zou de club een plek krijgen in het nieuwe zwembad. Tijdens de economische crisis werd dat echter wegbezuinigd. Daarna was het lange tijd de vraag waar De Oester dan heen moest. “Desnoods kruipen we onder de grond”, sprak de toenmalige Oester-voorzitter Hans Hollander vervolgens in zijn betoog tegen de gemeenteraad. Toen had hij niet kunnen denken dat dit daadwerkelijk ging gebeuren.

Uiteindelijk viel de keuze op de ondergrondse vergaderruimte van het voormalige zwembad De Steur. Op 15 oktober werd het startsein gegeven voor de bouw van het nieuwe onderkomen van de duikvereniging. ‘De Oester duikt onder’, was toen een grappige en zeer toepasselijke slogan die te horen was bij de officiële handeling.

Zo’n 21 maanden later is het enthousiasme nog steeds groot bij De Oester. Gerlo Schutte heeft de rol als voorzitter overgenomen van Hollander. Door de onzekerheid over het coronavirus werd de officiële opening niet in het najaar van 2021 gehouden, maar werd gekozen voor de zomer. Want dan is de kans immers niet zo groot dat het coronavirus roet in het eten gooit. Het coronavirus zat Duikteam De Oester echter behoorlijk dwars. “Dat heeft zeker voor vertraging gezorgd. Ruim een half jaar. Maar we hebben alles uitgevoerd volgens plan en binnen onze begroting. Ook daar ben ik blij en trots op”, aldus Schutte.

Ondanks de tegenslagen voldoet het nieuwe onderkomen aan alle wensen. “Eigenlijk nog meer dan dat. We hebben drie verschillende ruimtes die we onafhankelijk van elkaar kunnen gebruiken. Zo kunnen meerdere groepen gelijktijdig les krijgen”, aldus Schutte, die aangeeft dat het ledenaantal van De Oester stabiel is gebleven in tegenstelling tot veel duikverenigingen die door corona kampten met een teruglopend aantal leden. “We hebben bijna honderd leden en zijn een van de grootste en meest actieve duikverenigingen van Nederland”, aldus Schutte. Daarnaast stelt de vereniging ook alles in het werk om mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking te laten duiken. 

Gerard Meijeringh