Helmich Lubberts

Wilsum onnodig onderuit in degradatieduel

SIBCULO ? Wilsum kon zaterdag een goede slag slaan door een goed resultaat neer te zetten tegen hekkensluiter SVV '56. Dat lukte niet. De oranjehemden haalden onvoldoende rendement in de afwerking en maakten ook verdedigend teveel fouten. Dat leidde tot een pijnlijke 3-1 nederlaag. ?Dit is een gigantische domper, maar cijfers liegen niet. We waren beter, maar dan moet je de zege wel zelf afdwingen?, aldus Wilsum-trainer Jan Stoffer. In een rommelige eerste helft waren beide ploeg gelijkwaardig aan elkaar. Er waren weinig gevaarlijke momenten voor beide doelen. Toch kwam Wilsum na ruim een half uur spelen op achterstand. De verdediging van Wilsum had de spits van SVV e3ven niet onder controle: 1-0. Na rust kwam Wilsum goed uit de startblokken. In de eerste 25 minuten van de tweede helft domineerde de ploeg. Kansen waren er genoeg. Zo waren Wiljan van Zuthem en Jan van Spijker dicht bij een treffer. In de 60e minuut toonde de goalie van SVV zijn klasse op schoten van John Veenstra en Jurre Heldoorn. Uiteindelijk werd de dadendrang van Wilsum toch beloond. Jan van Spijker kopte fraai raak. Twee minuten later gaf Wilsum het teruggewonnen terrein simpel weer weg. De verdediging liet zich simpel uitspelen, waarna SVV de trekker overhaalde. Daarna hield Wilsum het initiatief, maar de ploeg kon zich niet meer oprichten. Na onnodig balverlies bij Wilsum kwam de thuisploeg zelfs nog op 3-1. De nederlaag kwam hard aan bij Wilsum. ?Als je tegen de nummer laatst zes punten verliest, doe je het niet goed, maar we zijn nog niet gedegradeerd. Er zijn nog twaalf wedstrijden te spelen?, aldus Stoffer.