Zalk blijft vierdeklasser

TEUGE - SV Zalk is er zaterdag niet in geslaagd om promotie te bewerkstelligen naar de derde klasse. Na de 0-1 thuisnederlaag tegen SP Teuge van afgelopen zaterdag was de derdeklasser zaterdag in de return veel te sterk voor Zalk. De ploeg van trainer Dik Runherd verloor met 3-0. Daarmee handhaaft Teuge zich in de derde klasse en blijft Zalk vierdeklasser. Zalk kon alleen in de eerste twintig minuten aardig meekomen. Na zo'n tien minuten kreeg de ploeg zelfs de overhand. Teuge had het vervolgens zo'n tien minuten moeilijk. In deze periode was Zalk enkele keren gevaarlijk, zonder tot uitgespeelde kansen te komen. Zo kon de keeper maar net redding brengen op een verrassende vrije trap van Simon van Halm en miste een inzet van Hendri Vinke, na een corner, precisie. De goede fase van Zalk werd in de 21ste minuut de kop ingedrukt door een gelukkige goal van Teuge. Ruben Wientjes nam de bal vanuit de lucht op zijn schoen en haalde uit. Het was een mislukt schot, maar tot verbazing van iedereen verdween de bal via een vreemde boog over keeper Jim van der Wijk in het doel. Na deze treffer kwam Zalk er niet meer aan te pas. Spits Simon van Halm lag aan de ketting. Bovendien was Teuge slimmer en fysiek sterker. Na 24 minuten kreeg Zalk nog een tegenslag te verwerken toen Aart Schreuder met een blessure aan zijn bovenbeen moest afhaken. Een minuut later was Zalk nog wel heel dicht bij de gelijkmaker. Keeper Joost Veldwijk wilde voor opruiming zorgen, maar schoot de bal keihard tegen invaller Jurjen Hofstra aan. De bal hobbelde vervolgens langzaam net naast het doel. Het was het laatste echte gevaarlijke moment voor het doel van Teuge. De ploeg besliste de tweestrijd nog voor rust. In de 35ste minuut zorgde Wientjes voor 2-0, na een geweldige pass van Pieter Bart Bos.Door deze treffer moest Zalk in het tweede bedrijf nog drie keer scoren om er een verlenging uit te slepen. Er was niemand die daar nog in geloofde. De strijd was helemaal gestreden toen Teuge vier minuten na rust scoorde uit een vlot lopende counter. Daarna viel Georgie Huisman uit met een zware spierblessure en bleef Zalk een grotere nederlaag bespaar, onder andere door enkele goede reddingen van doelman Van der Wijk. Zalk-trainer Runherd was na afloop realistisch. "We moeten eerlijk zijn. Voor Zalk is het beter dat het nog even in de vierde klasse blijft. Zalk is nog niet rijp voor de derde klasse. Teuge heeft terecht gewonnen. Wel vond ik dit een van onze mindere wedstrijden van het seizoen. Ik neem met een goed gevoel afscheid, al had ik liever promotie afgedwongen." Na drie seizoen neemt Runherd met opgeheven hoofd afscheid. "Het is leuk geweest voor beide partijen. We hebben progressie geboekt. Ik denk dat ik het maximale eruit heb gehaald." (door Gerard Meijeringh)