Knokkend Zalk moet in slotfase genoegen nemen met gelijkspel

DRONTEN - Knokkend voor elke meter mochten de voetballers van Zalk zaterdag hopen op een overwinning op bezoek bij Reaal Dronten. Het werd uiteindelijk een 3-3 gelijkspel, waarbij het slotwoord was voor Drontenaar Jasper Vogelzang met een doelpunt diep in blessuretijd.

Ook in de eerste helft had de IJsselploeg een ongelukkig moment. Zalk dacht bij een 1-1-stand via een vrije trap op 1-2 te komen. Het doelpunt werd echter afgekeurd omdat de grensrechter ten onrechte dacht dat het geen directe maar een indirecte vrije trap betrof. De scheidsrechter nam het vlagsignaal over en gaf daarna toe dat door miscommunicatie Zalk de treffer was onthouden.

Het was Tarik Ibrahim van Reaal Dronten die eerder in het duel al het eerste doelpunt voor zijn rekening had genomen. Dat was in de 24e minuut en een paar minuten later had Jeremy van Dijk alweer gelijk gemaakt. Hij slaagde erin een prachtige dieptepass van Gerben Hamer knap te controleren, tussen een aantal tegenstanders in, om vervolgens af te ronden.

Nabil Essaddouqi bracht Dronten in de 37e minuut weer aan de leiding. Het antwoord van Zalk volgde in de 44e minuut. Michel Hamer verraste de keeper van Dronten met een afstandsschot. Ook de tweede helft liet een Zalk zien dat er vol voor ging. De beloning daarvoor leek te komen in de 83e minuut met de 2-3 van Aart Schreuder. Hij scoorde in de rebound na een vrije trap van Hamer.

Zuur voor Zalk was dat het in de zesde minuut van de blessuretijd alsnog de 3-3 moest toestaan. Zalk-trainer Egbert Kragt was niettemin vol lof over zijn team. “Geen een speler heeft lager gescoord dan een zeven.”