Zure nederlaag IJVV

ELBURG ? ESC en IJVV maakten er zaterdag op een sfeervol het Burgemeester Bode Sportpark in Elburg een boeiende wedstrijd van. Dat IJVV uiteindelijk met 2-0 verloor, had de ploeg aan zichzelf te wijten. De IJsselmuidenaren lieten enkele grote kansen liggen en gaven door persoonlijke fouten de treffers te gemakkelijk weg. Na de fikse nederlagen tegen asv Dronten en Lelystad '67 was het interessant om te zien hoe IJVV er voor stond. De ploeg van trainer Herben Visscher maakte voor rust echter een goede indruk. De beste kans in het eerste bedrijf was voor Chiel Buikema. De spits kwam alleen voor de keeper, maar het stiftje van Buikema werd door de goalie net over de lat getikt. Na rust zette ESC meer druk op IJVV, maar veel gevaar leverde dit niet op. Wederom was Chiel Buikema kansrijk. Weer probeerde hij de sluitpost met een stift te passeren, maar ook deze keer kreeg de goalie een vinger tegen de bal. Zo'n twintig minuten voor tijd hielp IJVV ESC in het zadel. Tom Bruintjes was te onrustig in het zestien meter-gebied en verspeelde de bal. Daarna kwam de bal in de kluts voor de voeten van Marco de Vries, die vervolgens doeltreffend uithaalde. Na deze treffer had Severin Simic nog een goede kans om de schade te repareren, maar ook hij slaagde er niet in om oog in oog met de goalie te scoren. Even later was ESC weer trefzeker. Dit keer ruimde Jordy Edink niet goed op, waarna Bertrick Schrijver in duel kwam met zijn tegenstander. Beiden spelers hielden elkaar vast, maar de arbiter wees naar de stip. De penalty werd benut. Daarna bleef IJVV strijden voor een goed resultaat, maar de wedstrijd was na de 2-0 beslist. Trainer Herben Visscher sprak van een zure nederlaag. ?Maar ik ben wel blij dat we het na de twee nederlagen goed hebben opgepakt.?