Eigen euforie doet Reflex de das om

KAMPEN - Het vlaggenschip van het Kamper damesvolleybal debuteert verrassend goed in de Eerste Divisie. De eerste twee wedstrijden werden ruim gewonnen en zaterdag boog Reflex pas in de vijfde set voor de ervaren ex-eredivisiespeelsters van VC Sneek 3 (2-3). Met een wedstrijd minder gespeeld staat de ploeg van Hans Verstappen nu al comfortabel in de middenmoot. Sneek 3 is een oude bekende voor de Reflexdames. Vorig jaar werd dit team nog kampioen in de Tweede Divisie, maar toen al bleek dat het ook een team was waarvan gewonnen kon worden. Zo wisten de Kampenaren deze ploeg vorig seizoen al eens met 4-0 te verslaan. In een nieuw seizoen, een divisie hoger en met nieuwe speelsters in de gelederen, begonnen beide teams zaterdag in de Reflexhal wat afwachtend aan de wedstrijd. Vooral Reflex ging niet scherp genoeg van start en dus keken de dames al snel tegen een achterstand aan. Na een time-out werd er beter en met wat meer overtuiging gespeeld. De pass kwam beter aan en de aanvallers werden beter gevonden. Het werd een spannende slotfase, maar door wat knullige foutjes van de thuisploeg en slimme prikballen van de gelouterde Friezinnen ging de set met 23-25 naar Sneek. In de tweede en de derde set verminderde de foutenlast aan Kamper zijde. De verdediging begon te draaien en de dames uit Sneek raakten wat aan het praten. Dit beviel de scheidsrechter niet en dus volgde eerst een gele en direct daarop een rode kaart. De tweede set ging met 25-14 terecht naar Kampen. Onverstoorbaar zette Reflex het goede spel in de derde set door. De pass was stabiel en mooie aanvallen volgende elkaar op. Vooral Lineke Visser knalde de ene na de andere bal binnen de lijnen. Toch wist Sneek zich te herpakken, zodat het in de slotfase nog spannend werd. Dat was het moment dat trainer/coach Verstappen een dubbele wissel doorvoerde. De spelverdeler aan het net werd gewisseld voor een extra aanvaller en die tactische zet betaalde zich direct uit in setwinst (25-23). Met een 2-1 voorsprong heerste euforie bij de ploeg uit Kampen, maar die euforie toonde zich een gevaarlijke nieuwe tegenstander. Er werd weliswaar nog goed gespeeld en Reflex stond vrijwel de hele set voor, maar eenmaal boven de 20 punten ging het mis. Door een lastige service-serie van de spelverdeler van Sneek en door zeer slordig spel aan Kamper kant ging de set alsnog naar de bezoekers. Een teleurstelling die in de vijfde set niet kon worden verwerkt door de Reflexdames. Binnen de kortste keren keken ze tegen een kansloze 8-0 achterstand aan. Niets lukte meer. Een kleine opleving zorgde nog wel voor wat punten, maar met 7-15 ging deze set én de wedstrijd naar VC Sneek. Een zuur en tegelijk leerzaam verlies. Anderzijds steekt de ploeg ook twee wedstrijdpunten in de zak. En dat is opnieuw een resultaat dat vertrouwen zal geven richting de rest van dit seizoen.