Veerkrachtig IJVV kan nederlaag niet afwenden

· leestijd 1 minuut Sport instagram

IJSSELMUIDEN - Even leek het erop dat een veerkrachtig IJVV zaterdag nog een punt of zelfs meer zou overhouden aan het duel tegen Be Quick’28. De IJsselmuider formatie kwam knap terug van een 0-3 achterstand tot 2-3. Uiteindelijk stokte daar echter de opmars van IJVV.

IJVV begon aardig aan de wedstrijd tegen de gasten uit Zwolle. Be Quick mocht dan de dominante ploeg zijn in het eerste kwartier, IJVV leek de controle te hebben. Bovendien had IJVV’er Job van den Berg al in de 10e minuut een prima gelegenheid om IJVV aan een voorsprong te helpen.

Trainer Emiel Diender van IJVV: “Be Quick is een ploeg die bij voorkeur de bal heeft, waar wij juist graag vanuit de omschakeling gevaarlijk worden. Dat Be Quick het initiatief had was dus prima. Helaas voor ons ging de kans van Job er alleen niet in.” Be Quick op zijn beurt was wel succesvol. IJVV liep iets uit zijn stellingen en vervolgens ging er defensief te veel mis. Be Quick-speler Jeroah Balubun profiteerde dankbaar en tekende de 0-1 aan. Met ruim een half uur spelen op de klok drukten de Blauwvingers door en amper een paar minuten later verdubbelde Be Quick de marge. Uit een prima aanval wis Hugo Winkeler te scoren.

IJVV gooide na rust alle schroom van zich af. De thuisclub drukte Be Quick ver terug. Ondanks dat Be Quick er bijna niet meer aan te pas kwam, werd het 0-3. Roy van der Stouwe schoot uit een vrije trap raak. IJVV lag in de touwen, maar legde zich geenszins neer bij een nederlaag. Er volgden kansen voor Jonathan van Marle en Luc Kalter. Bij een van de uitbraken van IJVV was het aan een prachtige redding van de Zwolse doelman te danken dat een IJsselmuider tegentreffer uitbleef. Die kwam er uiteindelijk wel. Gerjon van den Berg scoorde in de 77e minuut uit een vrije trap en toen in de slotfase ook Kalter nog een doelpunt maakte, was de hoop terug bij IJVV.

De gelijkmaker bleef echter uit. Diender baalde van de nederlaag, maar had wel enorm genoten van de veerkracht van zijn team. “Met een 0-3-stand is een wedstrijd normaal gesproken gespeeld. De spelers bleven echter doorgaan.” Verder vond de oefenmeester dat het publiek een spannend en ook mooi duel had gezien. “De tweede helft was er wel eentje van het soort waarvan je op het puntje van je stoel gaat zitten.”