Afbeelding
Foto: FOTO TENNEKES

Benauwde zege tegen stadsgenoot KHC geeft DOS Kampen lucht

· leestijd 1 minuut Sport instagram

KAMPEN - DOS Kampen heeft zichzelf lucht verschaft door de derby tegen KHC met 1-0 te winnen. Matchwinnaar Raymon Beuling kreeg in de slotminuten met wat geluk de bal en wist met een prachtige halve omhaal het ‘voetbalduel te beslissen. 

Dat was gezien de krachtsverhoudingen in de wedstrijd met de beste kansen voor KHC een rijkelijke beloning. De blijdschap in het DOS-kamp was er echter niet minder om in de wetenschap dat winst een must was met het oog op de ranglijst. Mogelijk vanwege de spanning die op het duel zat oogde het spel van DOS aanvankelijk wat apathisch, al had Steven Vonk namens de geelzwarten de eerste mogelijkheid om te scoren. 

KHC speelde evenmin groots, maar wist gaandeweg de wedstrijd wel een aantal goede kansen te creëren. Boaz Smits schoot uit kansrijke positie over. In de tweede helft leek Karim Gabara te profiteren van een defensieve misser aan de kant van DOS. Hij wist de keeper echter niet te passeren. Verder zag Smits nog een bal afgekeurd worden. 

Door de treffer van Beuling werd DOS echter spekkoper in een duel dat volgens KHC-trainer Kenan Durmusoglu geen winnaar verdiende. Er stond merkbaar spanning op het duel volgens de oefenmeester. “DOS leek wat angstig en heeft vrijwel geen kansen gecreëerd waar wij een aantal echt goede mogelijkheden hebben gehad.” Durmusoglu vermoedt dat naarmate het einde van de competitie dichterbij komt de versterkte degradatieregeling steeds meer van invloed zal hebben op het spel van veel clubs. 

Zelf staat KHC met 30 punten op een comfortabele plek, maar volgens Durmusoglu is er nog wel werk aan de winkel. Het is met name ook de bezetting waar zijn ploeg mee kampt. Ook Burak Alp ontbrak tegen DOS Kampen. Durmusoglu deed een beroep op Marvin Ruiter en die speelde een prima wedstrijd aldus de trainer. 

Trainer Johan Pitstra van DOS Kampen was erg blij met de winst. Terugblikkend op het duel zei hij: Beide ploegen waren voorzichtig en wij moesten winnen. We wilden niet in de val lopen tegen KHC en tussen de linies door voetballen. In de tweede helft lukte dat aardig. Het is wel heel lekker dat we dit duel hebben weten te winnen na de afstraffing een week eerder (7-0 verlies tegen Quick ‘20, red.). Iedereen roept  dat je die wedstrijd maar zo snel mogelijk moet vergeten, maar als we vandaag hadden verloren was dat wel de derde nederlaag op rij geweest. Om ons veilig te spelen zullen we waarschijnlijk 35 punten moeten halen en daar zijn we nog lang niet.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 12 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen gisteren
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen gisteren
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 28 mrt, 06:57
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57