Waar tegenstander Quick blijft combineren is Go-Ahead doeltreffend

· leestijd 1 minuut Sport instagram

KAMPEN - Go-Ahead Kampen heeft zaterdag voor een verrassing gezorgd door koploper Quick ‘20 met een 3-1-nederlaag naar huis te sturen. De zege was de beloning voor een portie strijdlust en onverzettelijkheid in een wedstrijd waarin de wind letterlijk een stempel drukte op het duel.

Een aftrap die net zo hard weer terechtkwam op eigen helft, afwaaiende corners en vrije trappen, het zorgde voor hachelijke momenten. Hoewel dat het voetballen lastig maakte, had Go-Ahead al meteen in de eerste minuut een uitgelezen kans om te scoren. Tristan van Zuiden werd door Jarni Koorman met een steekpass in een stelling gebracht. Van Zuidens’ inzet verdween onder de keeper door en belandde vervolgens op de paal.

De titelkandidaat uit Oldenzaal nam 10 minuten later wel de leiding door een treffer van Tim Zwienenberg.  Daarna ontvouwde zich een wedstrijd waarin de kansen spaarzaam waren. Afgezien van een aantal schoten uit de tweede lijn werd geen van beide teams heel gevaarlijk. Niettemin kwam Kowet net voor rust nog op 1-1. Een inzet van Go-Ahead werd eerst nog knap gekeerd door de doelman van de Tukkers, maar in tweede instantie wist Wilbert Wessels de bal te krijgen bij Luuc Knul die de bal binnen werkte.

In de tweede helft gebeurde er lange tijd niet zo veel. Quick bleef combineren, maar de aanvalsgolven van de ploeg stokten veelal op zo’n twintig meter van het doel van Go-Ahead. De Kampenaren op hun beurt wisten aanvankelijk evenmin tot grote kansen te komen. Wel toonde de ploeg een portie strijdlust en de onverzettelijkheid van een ploeg die niet wil verliezen.

Trainer Erwin Brem bracht na ruim een uur voetbal Kelvin Groothand en Nico Veldman binnen de lijnen en met die verse krachten slaagde Go-Ahead er beter in om druk te krijgen op de tweede bal. Ook ontstond er een aantal kansen waarvan Jarni Koorman en Kelvin Groothand er twee wisten te verzilveren voor Go-Ahead waarmee de thuisploeg het duel met 3-1 wist te winnen.

Brem was na afloop erg te spreken over de teamprestatie. “Het hele elftal was onverzettelijk en in het bijzonder Adi Draganovic en Dennis van der Wal gingen voorop in de strijd”, aldus de oefenmeester. Hij voegt daar aan toe: “Met name in de eerste helft hadden we heel veel moeite om te gaan met de wind. Jammer genoeg ging de kans die we meteen al in de eerste minuut kregen er niet in. In de tweede helft kregen we een aantal goede kansen en zijn we doortastend geweest. Quick probeerde het met combinatievoetbal, maar voerde dat te ver door. Ze hebben over 90 minuten gezien weinig afgedongen.”

En zo won Go-Ahead van een tegenstander waarvan het eerder dit seizoen met 10-1 verloor en ook in een bekerduel (na strafschoppen) het onderspit moest delven. Die revanche voelde goed, maar bovenal is Go-Ahead bezig met een goede serie waar de ploeg eerder, net na de winterstop, juist in een slechte fase zat. Met 30 punten staan de Kampenaren nu op een vijfde plek in de wetenschap dat het een duel minder heeft gespeeld dan de concurrentie.