‘Het team van IJVV wint van technisch WVF’

ZWOLLE - Een zege van het collectief op de meer technische voetballers. Zo noemde trainer Emiel Diender van IJVV de overwinning die zijn ploeg zaterdag boekte op WVF. De 1-3 die na 90 minuten op het scorebord stond, was op basis van de krachtsverhoudingen in het veld en de kansen terecht.

Diender had zijn ploeg vooraf goed voorbereid op de voetballende kwaliteiten van WVF. Vooraf was afgesproken welke WVF’ers de bal mochten hebben en welke niet. Die strategie bleek goed te werken op een veld waar de weersomstandigheden verre van ideaal waren.

IJVV werd in de eerste helft een aantal keren gevaarlijk. Dat leidde onder meer tot een strafschop die werd gemist door Jonathan van Marle. Het was wachten tot de 40e minuut voor de eerste treffer viel. Job van den Berg maakte de 0-1 op aangeven van een onvermoeibare Jorian Wellenberg.

Zoals IJVV dat graag ziet, controleerde de ploeg het duel. Echter was het IJsselmuider elftal niet alleen gevaarlijk in de omschakeling, maar speelde het ook heel aardig in balbezit. WVF had niet echt een antwoord op het strijdplan van IJVV, kwam er voetballend maar moeizaam doorheen en tot echt uitgespeelde kansen kwamen de Westenholtenaren nauwelijks.

\Ook in de tweede helft kwam de meeste dreiging van IJVV en de 0-2 van andermaal Van den Berg (70e minuut) was daarvan een logisch resultaat. Jonathan van Marle scoorde voor IJVV in de slotfase de derde treffer. WVF deed nog wat terug met een treffer van Max Goudbeek.

Diender had van de eerste minuut tot de laatste minuut genoten van zijn ploeg. “WVF heeft technisch gezien misschien dan de betere voetballers, wij zijn sterker als team. Afgezien van de treffers die we maken, hebben we nog een aantal mogelijkheden gehad met onder meer de strafschop van Van Marle en een bal van hem op de paal. Verder hebben onze backs enorm veel werk verzet.”

Dat IJVV het duel van ‘de subtoppers’ zoals Diender de wedstrijd kwalificeerde, wist te winnen was een mooie opsteker. Daarnaast staat IJVV bovenaan in de periode en stelt de IJVV-trainer dan zijn ploeg bezig is aan iets moois. “We zijn hard op weg om er een mooi seizoen van te maken. Helemaal als je ziet van waar we zijn gekomen.