Slap KHC onderuit

KAMPEN - KHC is er zaterdagmiddag niet in geslaagd om de ongeslagen status in eigen huis te behouden. Het liet zich inspiratieloos onderuit halen door ESC in een zeer matige wedstrijd. KHC verloor met 2-4. Verdedigend speelde KHC zeer matig. Met name op de rechtsbackpositie werd slordig verdedigd en dat kwam de ploeg duur te staan. Nadat KHC al enkele malen door het oog van de naald was gekropen, werd het 0-1 in de 14e minuut. In de 17e minuut leek het 0-2 te worden, maar doelman Dijkstra wist met een uiterste kracht inspanning de bal nog tot hoekschop te verwerken. In de 25e minuut de eerste kans voor KHC via de voet van Ronald Arends, echter de boom lange spits zat geen moment in de wedstrijd vanmiddag. Na de thee zag het publiek een feller KHC dat met Leroy Knol in de ploeg wat beter tot zijn recht kwam. Toch raakte KHC verder achterop. In de 60ste minuut verkeek doelman Dijkstra zich opeen voorzet. Nadat een verdediger van KHC wederom zijn man liet lopen, was het Marco de Vries die loeihard uit haalde 0-2. In de 66e minuut deed invaller Jeffrey van de Vlist namens KHC wat terug. Toen Lesley de Munnik echter onnodig een aanvaller haakte was het gedaan. ESC benutte de toegekende strafschop. KHC kwam toch nog terug tot 2-3 via Tom Diender. In de 88e minuut besliste Wim de Vries de wedstrijd (2-4) na een blunder in de Kamper defensie.