SV Zalk wint ruim van tegenvallend VV Kampen

KAMPEN - SV Zalk heeft zaterdag de tweede overwinning van het seizoen geboekt. De ploeg van trainer Dick Runherd won de derby tegen VV Kampen overtuigend met 0-3.Kampen speelde een matige wedstrijd tegen Zalk. De gasten namen halverwege de eerste helft een voorsprong. Nadat Million Mekonen een kans liet liggen, nam Zalk over. Simon van Halm scoorde vervolgens de 0-1 uit een goede voorzet van Georgie Huisman. Daarna verzuimde Zalk om de score verder uit te bouwen. In de 58e minuut nam Zalk ruimer afstand. Sander Vinke bediende de inlopende Simon van Halm. Die maakte vervolgens zijn tweede treffer. Na de 0-2 was de thuisploeg gevaarlijk via Coskun Erbilici. Met een overtreding werd het Kamper gevaar door Zalk ingedamd. De arbiter was van mening dat er geen sprake was van een doorgebroken speler en hield de rode kaart op zak tot woede van Kampen. De vrije trap leverde niets op. Even later (65e minuut) bepaalde Zalk de eindstand op 0-3. Jurjen Hofstra stond nog maar net in het veld toen hij goed werd aangespeeld door Sander Vinke. De invaller prikte vervolgens raak. Zalk-trainer Runherd vond dat zijn team als team goed had gevoetbald. "We begonnen de competitie met een nederlaag bij VSW. Dat was een dompe, maar dat is misschien wel goed geweest. We zijn de laatste weken naar elkaar toegegroeid." Runherd ziet de komende wedstrijd tegen SCD '83 als een belangrijke testcase. "Die ploeg is afgelopen seizoen toch als vijfde geëinidigd. Komende zaterdag kunnen we laten zien waar we staan." Assistent-trainer Ron Diender van VV Kampen sprak na afloop van een terechte nederlaag. "We hebben als los zand gevoetbald. Het was niet eens zo dat je jongens niet wilden, maar het wilde gewoon niet. Er lukte tegen Zalk maar heel weinig bij ons."