Judoka's in de prijzen bij JRC-toernooi

LEEUWARDEN - Judoteam Van Dijk deed afgelopen zaterdag met elf judoka's mee aan het 10e JRC-toernooi in Leeuwarden. De judoploeg behaalde acht medailles. Eerste plaatsen waren er voor Luuk Sneelooper en Sil Wijnsma. Sneeloper maakte een sterke indruk. In de voorronde wist hij al zijn partijen voortijdig te beslissen met ippon. In de finalepoule won hij ook twee gevechten. Wijnsma won in de voorronde twee partijen met ippon. In één gevecht moest hij zich gewonnen geven. In de finalepoule won hij twee keer met ippon. Uiteindelijk werd op judopunten eerste. Thomas Koekkoek, Jos Meliesie, Lesley Sneelooper, Moos Wijnsma en Jan Plantinga eindigden als tweede. Koekkoek verloor zijn eerste partij, maar kwam daarna vier keer tot winst. Zo stelde hij een tweede plaats veilig. Wijsma begon ook met een verliespartij, maar kwam daarna drie keer tot winst. In de finale verloor hij een keer en wist hij zijn laatste partij met wazari te winnen. Plantinga begon sterk met vier keer winst met ippon. Zijn vijfde partij ging verloren. In de finale zegevierde hij een keer met ippon en verloor hij ook een keer. Meliesie begon sterk met drie zeges (twee keer ippon, een keer yuko). In zijn vierde gevecht bleek de tegenstander te sterk. In de finalepoule won hij twee keer met ippon. Sneeloper begon met verlies en zette daarna vier partijen in winst om met ippon. Voor Johan Looise was een derde plek weggelegd. Na een winstpartij met ippon ging zijn tweede partij verloren. Wel was er een plek in de finalepoule. Hierin verloor hij beide partijen, maar door de ippon in de voorronde eindigde hij toch nog als derde.

Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 19 uur geleden
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 19 uur geleden
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 22 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 28 mrt, 08:00