Weer dreun voor IJVV

KLOOSTERHAAR - IJVV komt steeds meer in de problemen in de derde klasse C. Zaterdag verloor het met 5-2 tegen het eveneens laag geklasseerde Kloosterhaar. Door het verlies is IJVV afgezakt naar een teleurstellende tiende plaats op de ranglijst. IJVV-trainer Herben Visscher was na afloop duidelijk. "Het was gewoon slecht van onze kant. Kloosterhaar zette ons gelijk onder druk. Daar hadden we heel veel moeite mee."Kloosterhaar begon energiek aan de wedstrijd en kreeg in het eerste kwartier maar liefst zes corners. Het doel van IJVV werd veevuldig bestookt. In de 15e minuut kwam Kloosterhaar op voorsprong. IJVV kon zich hier niet overheen zetten. Al snel stond het 2-0. Vijf minuten na rust stond IJVV te aanvallend. Kloosterhaar profiteerde door de 3-0 aan te tekenen. Even later besloot trainer Visscher om met vier spitsen te gaan spelen. Dat pakte goed uit. IJVV slaagde er nu wel in om druk te zetten op de tegenstander. In de 72e minuut scoorde Severin Simic de 3-1 op aangeven van Chiel Buikema. Daarna verscheen Erik Post twee keer alleen voor de keeper, maar hij wist niet te scoren. In de 80e minuut maakte Chiel Buikema 3-2. Dit keer was Simic aangever. Verder kwam IJVV echter niet. Vijf minuten voor tijd besliste Kloosterhaar het duel door de 4-2 te scoren. In blessuretijd kregen de IJsselmuidenaren ook nog een vijfde tegentreffer om de oren.