Go-Ahead met veel moeite langs FC Meppel

KAMPEN - Go-Ahead Kampen heeft zaterdag moeizaam gewonnen van FC Meppel (2-1). De stroef draaiende eersteklasser liep lange tijd achter de feiten aan, maar slaagde er in het tweede gedeelte van de tweede helft in om zich te ontdoen van de Drentse ploeg door goals van Jurrian Zandbergen en Yoshua van Marle. Klein smetje was de rode kaart voor Nick Bakker. Het was al weer de vierde rode prent voor Go-Ahead in deze nog prille competitie. Go-Ahead begon goed aan het duel. In de 3e minuut had Zandbergen deze goede fase kunnen verzilveren, maar hij raakte de paal. Daarna zakte Go-Ahead wat weg. In de 10e minuut gaf de Go-Ahead-defensie teveel ruimte weg. Doelman Jasper Fix kon vervolgens redding brengen op een inzet van Dave Knipmeijer. In de 16e minuut profiteerde Knipmeijer van een fout van Jeroen van den Bosch, waarbij de gehele achterhoede van Go-Ahead er niet goed uitzag. Daarna was Go-Ahead even helemaal de draad kwijt. FC Meppel kreeg vlak na de eerste treffer twee goede kansen om de score uit te breiden. Sijmen Jansen kopte naast en Knipmeijer schoot naast. Na een half uur was er even een goede fase van Go-Ahead. De ploeg voerde het tempo op en FC Meppel werd enkele malen bijna stuk gespeeld. In de 33e minuut leek Jurrian Zandbergen te scoren, maar omdat de assistent-scheidsrechter van FC Meppel niet reageerde liet de arbiter doorspelen. Een dubieuze beslissing. Een minuut later schoot Hussein Raza uit de draai naast. Daarna viel Go-Ahead weer terug en bleef FC Meppel tot de rust simpel overeind. Tot in blessuretijd. Toen was er een grote kans voor Van Marle, maar hij schoot naast. Ook in de tweede helft draaide Go-Ahead stroef. De ploeg had moeite om wat te creëeren. In de 69e minuut kreeg het hulp van Steven Knotters. De verdediger ging in de fout door Van Marle aan zijn shirt vast te houden. De arbiter wees naar de stip en stuurde de speler van FC Meppel met een rode kaart weg wegens een overtreding op een doorgebroken speler. Zandbergen benutte de strafschop. Tegen tien man ging Go-Ahead op jacht naar de winst. In de 73e minuut trachtte Zandbergen de keeper te verrassen met een geplaatst schot, maar zijn inzet ging net naast. In de 82e minuut was het wel raak. De bal kwam gelukkig voor de voeten van Van Marle, die fraai afrondde. Go-Ahead had met hard werken een 1-0 nederlaag omgebogen in een 2-1 voorsprong, maar verloor vier minuten voor tijd nog wel Nick Bakker met een rode kaart. Bakker maakte zich groot en het zwaaien met zijn elleboog werd door de arbiter opgevat als een slaande beweging. De zege van Go-Ahead kwam echter niet meer in gevaar. Foto's: Tennekes

Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 20 uur geleden
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 23 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00