Jan Korte nieuwe trainer Go-Ahead

Sport

KAMPEN - Go-Ahead Kampen heeft Jan Korte aangesteld als trainer voor het volgend seizoen. Hij volgt Marcel van der Steege op, die aan het einde van dit seizoen vertrekt. Korte is momenteel hoofdtrainer bij zondageersteklasser Nieuw Buinen.

Jan Korte speelde jarenlang in het betaalde voetbal bij BV Veendam en kwam ook nog twee seizoenen uit voor Go Ahead Eagles.

Met Korte haalt Go-Ahead een ervaren trainer in huis. Door een slepende blessure belandde Korte al op 26-jarige leeftijd in het trainersvak. Hij begon in 1989 als jeugdtrainer bij BV Veendam en was ook hoofd jeugdopleiding. In 1997 ging hij voor het eerst als hoofdtrainer aan de slag bij de toenmalige hoofdklasser Appingedam. Van 2002 tot 2005 was hij werkzaam als hoofdtrainer in de eerste divisie bij BV Veendam. Daarna nam hij de functie van algemeen directeur op zich. Vanaf 2010 is hij werkzaam bij Nieuw Buinen als hoofdtrainer. Naast zijn werk als trainer heeft Korte sinds 2005 ook een voetbalschool. Daarnaast is hij scout bij SC Cambuur.

Go-Ahead is zeer content dat het Korte heeft weten vast te leggen. "Met Korte hebben we een zeer ervaren trainer binnengehaald die qua persoonlijkheid en instelling past bij onze club. Hij een breed netwerk in de voetbalwereld en kan, gezien zijn ervaring, ook een rol vervullen in de doorontwikkeling van de jeugdopleiding van Go-Ahead Kampen", zo laat de club weten.