Eigen fouten vellen Reflex in Zaandam

ZAANDAM ? De volleyballers van Floorever Reflex hebben ook de tweede wedstrijd in de eredivisie verloren. In Zaandam was Zaanstad met 3-1 te sterk. Een nederlaag die vooraf niet was ingecalculeerd. De ploeg uit Kampen was duidelijk niet in vorm. De eerste set begon hoopgevend. Met een paar goede kill blocks werd een klein gaatje geslagen. Dit werd gauw teniet gedaan door de sterke service van Zaanstad, waar Reflex veel moeite mee had. Op de stand van 9-4 in het voordeel van Zaanstad, moest coach Henk Hansma al naar de eerste time-out grijpen. Vervolgens ging er iets mis in de communicatie. De scheidsrechter gaf een gele kaart, maar moest deze later intrekken op last van de jury. Het jurylid greep in, door de scheidsrechters bij zich te roepen. Het optreden van de scheidsrechter werd er gedurende de wedstrijd niet sterker op. Waar volleybal normaal gesproken een feest moet zijn voor het publiek, werd dit een klein beetje teniet gedaan. Na een oponthoud van zes minuten werd de wedstrijd hervat. Zaanstad ging door waar het gebleven waren en wist de druk op Reflex hoog te houden. Een tweetal wissels bij Reflex, Jasper Smit voor Julien Hagens aan de buitenkant en Jorn Meijer voor Robin van Capelle op de diagonaalpositie, bracht Reflex een klein beetje terug in de wedstrijd. De heren kwamen terug tot 22-17 maar kwamen tekort om Zaanstad van de setwinst af te houden (25-20). In de tweede set viel vooral het hoge foutenpercentage bij Reflex op. Zaanstad maakte juist weinig fouten en hierdoor was deze set een formaliteit (25-11 winst voor de thuisploeg). Wilde de ploeg uit Kampen nog wat doen, dan moest het gebeuren in de derde set. Met hernieuwde energie en een goede servicedruk kwamen de Kampenaren op voorsprong. De passing kwam in deze derde set beduidend beter aan bij spelverdeler Niels van Beek. Hij wist veelvuldig de scorende diagonaal Jorn Meijer te vinden en zo werd het 19-25 voor Reflex. Het meegereisde publiek ging er nog eens goed voor zitten, maar de opleving bleek van korte duur. In de vierde set deden opnieuw de servicedruk en de blokkering Reflex de das om. De Kamper ploeg kreeg geen grip op de diagonaalspeler van Zaanstad, die veelvuldig via de rechtdoor wist te scoren. Uiteindelijk ging de laatste set verloren met 25-19 en zo de wedstrijd met 3-1. Aanstaande zaterdag speel Floorever Reflex om 18.00 uur thuis in de Reflexhal. Lycurgus uit Groningen is dan de tegenstander.