Coen Stolk heeft de bal:: "We worden snel een hecht team."
Coen Stolk heeft de bal:: "We worden snel een hecht team." Foto: Pedro Sluiter

Focus Landstede Hammers kan op competitie

· leestijd 1 minuut Sport

BASKETBAL - Winst in de Super Cup zondag in en tegen Leiden had de basketballers van Landstede Hammers een enorme kick-start kunnen geven voor de start van de competitie zaterdag in Leeuwarden tegen LWD Basket. Het werd een nederlaag (62-57), maar wel eentje met perspectief.

(door Erik Riemens)

Na een wisselvallige voorbereiding, blijkt het volledig gerenoveerde Landstede Hammers team al vroeg in het seizoen in staat om gelijke tred te houden met de landskampioen, aldus de club op haar eigen site. The Hammers hebben met Jean-Marc Jaumin, na jaren Herman van den Belt en even Mark van Schutterhoef, een nieuwe hoofdcoach. Ook de selectie is volledig door de metamorfosemolen gegaan. Niek van der Plas, Dion Turpijn en Coen Stolk zijn gebleven, Darius Quisenberry, Jack Pagenkopf, Michal Kozak, Luksa Buljevic, Terrence Bieshaar, Noah Dickerson, Tim Hoeve en Tjall de Vaal zijn nieuw.

Hecht team

Er vond ook een complete exodus plaats. Duje Dukan, Felix Terins, Boyd Van Der Vuurst, Roel van Overbeeke, Dragos Diculescu, Jesse Waleson, Arnaldo Toro Barea, Ruben Bos en boegbeeld Ralf de Pagter vertrokken. “Ja ik ben een van drie overgebleven spelers”, lacht Coen Stolk na de studentsgame van afgelopen donderdag tegen het Duitse Art Giants Düsseldorf. Dat duel werd met 83-72 gewonnen. “Het was onze eerste winstpartij in de voorbereiding, dat was wel lekker en zat er ook wel aan te komen. We hebben een heel nieuw team en een andere coach. Dat is allemaal heel anders ja, maar je ziet ook wel dat het snel een hecht team wordt en dat maakt dat ik er alle vertrouwen in heb”, schetste Stolk toen

Chaotisch jaar

De forward kwam in 2022 over van Feyenoord. “Nee ik heb er niet echt over nagedacht om deze zomer ergens anders te gaan kijken. Ik heb het hier goed naar mijn zin, ondanks dat het een heel chaotisch jaar was. In de aanloop naar dit seizoen had ik een aantal gesprekken met de nieuwe coach en spelers die werden aangetrokken, want een aantal kende ik alleen van naam. Ik hoop wel op een jaar met meer stabiliteit, duidelijkheid en dat het team het hele seizoen bij elkaar blijft.”
Zaterdag begint voor Landstede Hammers de competitie in Leeuwarden tegen LWD Basket, het eerste thuisduel in Landstede Sportcentrum is zondag 1 oktober tegen Den Helder Suns. Verder wordt die maand nog gespeeld tegen Donar in Groningen op dinsdag 10 oktober, op zondag 15 oktober thuis tegen Heroes Den Bosch, de 22ste weer thuis tegen BAL en zaterdag de 28ste in en tegen Leiden.

Europees programma

Ook spelen The Hammers dit seizoen weer Europees. In de European North Basketball League start Landstede dinsdag 31 oktober thuis tegen KB Prishtina uit Kosovo. Dan volgt woensdag 8 november in Israël het duel tegen Hapoel Beer Sheva-Dimona. De overige wedstrijden zijn: dinsdag 28 november Landstede Hammers-Tartu (Estland), dinsdag 5 december in Engeland: Bristol Flyers-Landstede Hammers, woensdag 10 januari in Italië Juventus-Landstede Hammers, op dinsdag 30 januari Landstede Hammers-Spartak Pleven (Bulgarije) en op woensdag 7 februari in Polen Start Lublin-Landstede Hammers.

Afbeelding
Geen Rijkssubsidie voor gebiedsontwikkeling 'Bij de Bovenkerk' Algemeen 7 dec., 11:45
Afbeelding
Plannen voor werkschuur op plek voormalige kerk Jehova's Getuigen in het Groene Hart Algemeen 7 dec., 11:42
Afbeelding
Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in Kampen Algemeen 7 dec., 11:39