Afbeelding
Foto: Tennekes

DOS verplettert naïef Hatto Heim met 10-2

· leestijd 1 minuut Sport instagram

(door Arjan Knul)

KAMPEN - DOS Kampen is de competitie begonnen met een spektakelstuk waarin een naïef Hatto Heim met 10-2 werd verpletterd. In eigen huis werd de goede lijn van resultaten en prima voetbal in bekerduels en oefenwedstrijden doorgetrokken.  

Het thuispubliek werd door de ploeg niet teleurgesteld. De ene na de andere opgezette aanval volgde in hoog tempo in een stormloop op het doel van Hatto Heim. Ook de variatie in het offensief was aantrekkelijk om te zien en binnen een half uur stond het al 4-0 voor DOS. Door veelvuldig met een crossbal de opening te zoeken in de op één linie dicht bij de middenlijn opgestelde defensie van Hatto Heim was bijna elke aanval dreigend. 

Wat dat betreft had de technische staf van Hatto Heim zijn huiswerk tactisch slecht gedaan, want dat is tegen dit DOS funest en dat werd het dus logisch ook voor de Hattemers. DOS was echter even kort na de ruime voorsprong ingeslapen en dat resulteerde in twee tegendoelpunten van Hatto Heim, alvorens Lenhard De Velde uit een vrije bal via Allan Bakker bij de eerste paal van dichtbij de ruststand bepaalde op 5-2. 

Opvallend genoeg bleef Hatto Heim ook na rust vasthouden aan het naïeve strijdplan. DOS beloonde zichzelf dan ook met nog eens vijf doelpunten. Met als hoogtepunt het  afstandsschot in de kruising van aanvoerder Nick Hendriks, een prachtgoal die de 6-2 op het scorebord bracht. Trainer Johan Pitstra van DOS kon zich dan ook permitteren om door te wisselen om zo veel mogelijk spelers speelminuten te gunnen. Zij deelden dan ook mee in het succes in de vorm van het scoren van nog 4 goals tot de bereikte 10 in minuut 84. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Geen Rijkssubsidie voor gebiedsontwikkeling 'Bij de Bovenkerk' Algemeen 7 dec., 11:45
Afbeelding
Plannen voor werkschuur op plek voormalige kerk Jehova's Getuigen in het Groene Hart Algemeen 7 dec., 11:42
Afbeelding
Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in Kampen Algemeen 7 dec., 11:39