DOS na rust weggespeeld

ZUTPHEN - DOS Kampen kon voor rust aardig meekomen met FC Zutphen. Na een 1-1 ruststand werden de Kampenaren in de tweede helft met de neus op de feiten drukt. FC Zutphen heeft meer kwaliteit en drukte dat uit in de score. Uiteindelijk stapte DOS met een 4-1 nederlaag van het veld.

In de warming-up bleek dat keeper Pascal Bolhuis nog te veel last had van zijn enkel. Het Kamper doel werd daarom verdedigd door Bas van de Vegt. DOS startte goed in Zutphen. Toch was de eerste kans voor de thuisploeg, maar de bal werd naast geschoten. Twee minuten later bekroonde Matthijs Winters een mooie aanval met een goal. Frank Post leverde vanaf de rechterkant een goede voorzet af, die bij de eerste paal werd binnen geknikt door Winters. Twee minuten later kwam FC Zutphen met een antwoord. Uit een corner schoot Jeroen Luijkman tegen de paal.

Hierna golfde het spel op en neer. FC Zutphen was vooral gevaarlijk met spelhervattingen en DOS Kampen in de tegenstoot. In de 12e minuut kreeg DOS geen strafschop na een handbal. Drie minuten later werd een inzet van Winters gekeerd door de keeper van de thuisploeg. In de 32e minuut keerde doelman Van de Vegt een schot van Luijkman. Negen minuten later kwam FC Zutphen langszij. Een schot van Mark Bloemendaal werd getoucheerd door Van de Vegte en raakte vervolgens de paal. In de rebound sloeg Dyon Camero toe. Vlak voor rust was DOS nog een keer gevaarlijk. Frank Post had zelf de mogelijkheid om te schieten, maar legde de bal af. Zijn pass werd uiteindelijk onderschept. Uit de daaropvolgende corner werkte Arnoud Post de bal bijnam binnen, maar de bal werd van de doellijn gehaald.

Na rust kwam DOS er niet meer aan te pas. De ploeg leed veel te veel balverlies en werd teruggedrongen door FC Zutphen. In de 62e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong via Camero. Vier minuten later moest trainer Jan Okke Koers gedwongen een dubbele wissel inbrengen. Winters en Hein Daalmeijer vielen geblesseerd uit. Adri Gunnink en Arnoud Daalmeijer waren hun vervangers. Daalmeijer maakte zijn officieel debuut voor DOS na veel blessureleed.

In de 74e minuut kwam FC Zutphen op 3-1. Marcel Post en Arnoud Daalmeijer liepen elkaar in de weg. Hierdoor ging het luchtduel verloren en kon invaller Daan Boonman doeltreffend uithalen. Bij deze treffer ging goalie Van de Vegt niet vrijuit. Vlak voor tijd zorgde Hakim Ezafzafi voor de 4-1 eindstand.