Zakelijke overwinning Wit-Blauw

VAASSEN - Wit-Blauw heeft zaterdag een zege zonder glans geboekt tegen hekkensluiter Regio '72. De afgelopen wedstrijden is gebleken dat het spel van Wit-Blauw niet lekker loopt en dat er geen ‘schwung’ inzit. De ploeg heeft moeite om tempo te spelen en vanuit creativiteit kansen te creëren. Ook in deze wedstrijd kon de ploeg haar draai niet vinden en werd een zakelijke overwinning geboekt. Wit-Blauw ging naar Vaassen om twee punten te halen en mee te nemen naar Kampen. De punten zijn binnen, maar het spel van Wit-Blauw was wederom niet om over naar huis te schrijven.In de wedstrijdbespreking maakte trainer Gerwin Bos gelijk duidelijk dat het belangrijk was om fel en enthousiast aan de wedstrijd te beginnen. Regio ’72 zou zeker zo beginnen en het doel was om de thuisploeg geen moment in de wedstrijd te laten komen. Wit-Blauw begon echter slap aan de wedstrijd en speelde in een te laag tempo. In de eerste fase van de wedstrijd wist Regio ’72 makkelijk de korf te vinden en moest Wit-Blauw elke keer in de achtervolging. Tot 5- 5 werd er om en om gescoord, maar daarna wist Wit-Blauw een gat te slaan. Ingrid Streutker was ook deze wedstrijd weer ouderwets op schot. Mede door twee afstandsschoten van haar wist Wit-Blauw uit te lopen naar een 6-10 voorsprong. In de laatste fase van de eerste helft wist Wit-Blauw een redelijk niveau te halen en werden goede kansen gecreëerd. Deze lijn kon Wit-Blauw echter na de rust niet doortrekken. De wedstrijd was al binnen, want Regio ’72 beschikte niet over de kwaliteiten om het Wit-Blauw echt lastig te maken. Het spel van Wit-Blauw zakte de tweede helft vooral weg door de frustratie dat de ploeg weer niet lekker in haar spel kwam en door irritaties opgewekt door de beslissingen van de scheidsrechter. Wit-Blauw probeerde deze wedstrijd verdedigend veel druk te geven en heeft een aantal spelers die graag op het randje spelen. De scheidsrechter was echter streng en floot hierom regelmatig het spel af wat de wedstrijd niet ten goede kwam. De tweede helft viel er daarom voor het meegereisde Kamper publiek nog weinig te genieten. De eindstand was 14-19. Pluspunt was dat Sparta niet wist te winnen van Exakwa, waardoor beide ploegen aan kop gaan in de eerste klasse C met evenveel punten en een grote voorsprong op de rest van de ploegen.

Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 3 uur geleden
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 6 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 14 uur geleden
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41
Het pronkstuk van Hanneke Peters, aldus zoon en dochter Frank en Dorien Peters.
Hanneke Peters exposeert postuum in Margaretha (5 foto's) Algemeen 27 mrt, 11:22
>>Video<< Beschilderde balklagen uit 17e eeuw ontdekt in rijksmonument Vloeddijk Algemeen 27 mrt, 11:05