Eindelijk feestje bij 's-Heerenbroek

Sport

'S-HEERENBROEK - In eigen huis heeft 's-Heerenbroek zaterdag de eerste periodetitel binnengehaald. De formatie van trainer Gerrit Bien had genoeg aan een 0-0 gelijkspel in het restant (24 minuten) tegen EDON, maar won met 1-0. Tegen zeven spelers van EDON slaagde 's-Heerenbroek erin om een keer te scoren en zo pakte het naast de eerste periode ook drie belangrijke punten.

Op zaterdag 29 oktober werd dit duel afgewerkt in Zwolle. Er werd toen niet gescoord. Wel stuurde de arbiter drie spelers van EDON met rood van het veld. Daarna vielen twee EDON-spelers weg met blessures, waarna de arbiter de wedstrijd staakte, omdat EDON nog maar zes spelers in het veld had staan.

De tuchtcommissie van de KNVB bepaalde dat de resterende 24 minuten bij 's-Heerenbroek moest worden afgewerkt. EDON mocht met zeven spelers aantreden en speelde logischerwijs zeer verdedigend. Voor 's-Heerenbroek was de opdracht in 24 minuten een keer te scoren, zodat het geen averij zou oplopen in de strijd om de titel. Dat lukte. Een schot van Jan de Groot verdween in de 12e minuut (78e minuut) via een tegenstander in het doel. Een gelukkige treffer voor 's-Heerenbroek, dat het moeilijk had tegen zeven man. De ploeg verzuimde om de bal snel rond te spelen en voorzetten vanaf de zijkant kwamen niet aan. 's-Heerenbroek was vooral gevaarlijk met afstandsschoten. De ploeg creerde na de 1-0 nog wel twee goede kansen. Na een goede aanval kopte Rob Henniphof in de slotfase goed in, maar de goalie van EDON redde bekwaam. Even later had Wessel van Dijk doeltreffend moeten uithalen, maar zijn pass op Rob Henniphof werd onderschept door een verdediger. Aan de andere kant was EDON nog twee keer gevaarlijk met uitvallen. Een beschamende tegentreffer bleef 's-Heerenbroek echter bespaard.

Na de 1-0 was het feest bij 's-Heerenbroek. De ploeg was eindelijk zeker van de eerste periodetitel. Trainer Bien sprak wel van een feestje met een 'smetje', nog even de nadruk leggend op de gebeurtenissen van 29 oktober bij EDON. "Daar wil je als sportman voor waken." De Kamper oefenmeester trok ook nog even een 'lange neus' naar ZAC-trainer Oosterhaar ,die vorige week verklaarde dat ZAC winterkampioen was geworden. "Wij zijn winterkampioen!", aldus Bien, die na de wedstrijd gelijk terugging naar Amsterdam om het feit te vieren dat hij al 29 jaar gelukkig is getrouwd.