Afbeelding
Foto: Tennekes

KHC oppermachtig in Kamper derby

· leestijd 1 minuut Sport instagram

(door Arjan Knul)

KAMPEN - KHC bleek zaterdag oppermachtig in de derby tegen stadsgenoot Go-Ahead Kampen. De roodgelen verdedigden naïef en moesten na een 2-0 voorsprong liefst zeven tegentreffers incasseren: 2-7.

Illustratief voor de voetbalwedstrijd was dat KHC in een periode van drie minuten na rust driemaal scoorde. Boaz Smits was twee keer trefzeker en Illias el Morabit een keer. Daarmee bouwde KHC een voorsprong van 2-3 uit naar 2-6 en was de derby gespeeld. Dat terwijl Go-Ahead in de eerste helft nog binnen het kwartier op 2-0 was gekomen door goals van Luuc Knul. 

De wijze waarop het duel kantelde, liet de kwetsbaarheid van de Kamper defensie zien. Als in de opbouw de bal op eigen helft werd ingeleverd bij de aanvallers van KHC wist Go-Ahead zich geen raad meer. Maar vooral ook waren het de kwaliteit en de volwassenheid van KHC die de doorslag gaven tijdens de tweestrijd op sportpark Middenwetering. 

Vanaf de aftrap werd Go-Ahead onder druk gezet en ondanks de 2-0 opgelopen achterstand bleef KHC zijn vertrouwde spelopvatting met gewenst effect hanteren. KHC kan leunen op een solide en ervaren verdediging. Daarnaast heeft KHC’er Jonathan van Marle met zijn overzicht en  passing een belangrijke rol om de balvaardige aanvallers snel te bedienen. Tegen het veel ruimte weggevende Goahead lukte dat veelvuldig en waren Boaz Smits en Ilias el Morabit onhoudbaar. 

En als het dan even niet loopt bij KHC heeft de ploeg altijd nog ‘de luchtmacht paraat’ bij de spelhervattingen om een doelpunt te forceren. Zo gebeurde dat ook in deze krachtmeting via Durk van der Leest die uit een corner met een kopbal voor rust de 2-3 wist te maken.

(Voor een uitgebreider verslag zie weekblad De Brug)

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding