IJVV als koploper de winterstop in

· leestijd 1 minuut Sport

IJSSELMUIDEN - IJVV heeft het eerste gedeelte van de competitie goed afgesloten. In eigen huis was het met 3-0 te sterk voor SVI. Omdat Bergentheim niet in actie kwam tegen Hatto Heim (afgelast) is IJVV koploper in de derde klasse C met een voorsprong van vier punten op achtervolger Bergentheim.

SVI was in het eerste kwartier de betere ploeg. De Zwolse ploeg slaagde er echter niet in om echt gevaarlijk te worden. Daarna nam IJVV de regie steeds meer in handen. Gerben Hamer was dicht bij een goal, maar hij schoot hard naast. Even later (20e minuut) was het wel raak. Een voorzet van Hamer werd door Gertjan van den Belt ingetikt. Daarna was Erik Post nog gevaarlijk, maar zijn kopbal ging naast.

Vijf minuten na rust kwam IJVV op 2-0 via Hamer. Daarna bleef IJVV de betere ploeg. Het hoogtepunt van de middag vond plaats in de 68e minuut. Chiel Buikema haalde in een keer verwoestend uit en zijn uithaal verdween als een granaat in het doel. Daarna verslapte de concentratie bij IJVV, maar het matig spelende SVI kon hier niet van profiteren. Namens IJVV waren Buikema en Post nog gevaarlijk. Het bleef bij 3-0 en met deze zege gaat IJVV op een lekkere manier de winterstop in.

"Dit is een goede afsluiting", aldus IJVV-trainer Edwin Duim. "Je deelt toch een tikje uit aan Bergentheim en wij kunnen twee maanden naar de stand kijken. Ik ga zeer tevreden de toekomst in. Het draait goed. Het begint nu te lopen."

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 16 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 22 uur geleden