Go-Ahead stelt punt veilig in slotfase

HARDERWILJK – Go-Ahead Kampen heeft zaterdag met 2-2 gelijkgespeeld bij VVOG. Na een rode kaart voor Mark Koomen en de daaropvolgende treffer (penalty) van VVOG zag het er somber uit voor Go-Ahead Kampen, maar de Kamper bezoekers bleven ook met een man minder hun eigen spel spelen en maakten in de 90ste minuut de terechte 2-2.Het zorgde na afloop voor gemengde gevoelens bij Go-Ahead-trainer Marcel van der Steege, die volgend seizoen aan de slag gaat bij DETO Twenterand. “Wij zijn de wedstrijd ingegaan om een tik uit te delen aan een directe concurrent. Het niveau dat we in de wedstrijd tegen Genemuiden bereikten, haalden we nu niet, maar we waren wel gevaarlijker dan VVOG. In het begin speelden we een tandje te laag. Daarna zetten we een tandje bij, maar dat leidde nog niet tot doelpunten. Net toen we wat gevaarlijker werden, kwamen we tegen de verhouding in op achterstand”, aldus Van der Steege. Dat was in de 40ste minuut. Al snel kwam Go-Ahead met een passend antwoord. De ploeg was in het eerste bedrijf verschillende keren dreigend geweest , maar steeds was de eindpass niet goed. Dit keer was de voorzet van Hichem Ziyech wel goed verzorgd. Hij legde de bal panklaar bij de tweede paal, waarna Madih Doufikar kon afronden. Na rust werd het verhaal voor Go-Ahead ineens een stuk anders. VVOG brak in de 55ste minuut door. Mark Koomen probeerde te corrigeren. Zijn tegenstander ging naar de grond en de gevolgen waren ingrijpend. Koomen zag rood en VVOG benutte de toegekende strafschop. Met tien man ging Go-Ahead niet inzakken, maar bleef het eigen spelletje spelen. De Kamper formatie slaagde er soms in om VVOG vast te zetten en was af ten toe dreigend. In de 90ste minuut viel de verdiende gelijkmaker. Jeroen van den Bosch scoorde met zijn linkervoet vanuit een vrije trap. Daarna waren beide ploegen in blessuretijd nog dicht bij de zege. Yoshua van Marle haalde in de zestien verwoestend uit. Zijn inzet ging maar net naast de paal. Aan de andere kant raakte VVOG de bovenkant van de lat.