Remise voor KHC tegen d’Olde Veste ‘54

STEENWIJK – KHC kwam dinsdagavond in actie tegen eersteklasser ‘d Olde Veste ’54. In Steenwijk eindigde dit bekerduel in 1-1.KHC ging vrij goed van start. De ploeg speelde compact en kreeg kansen. In de 2e minuut ging een vrije trap van Leroy Knol rakelings naast. Twee minuten later ging Tom Diender alleen op de doelman af. De inzet van de KHC’er miste echter kracht en de sluitpost kon redding brengen. In de 10e minuut was er de eerste kans voor de thuisploeg na een fout op het middenveld bij KHC. Doelman Cor Straetemans bracht redding.Vervolgens vielen Arjan Bults en Tom Diender weg door blessures. KHC zakte weg en leed in de omschakeling veelvuldig balverlies. De ploeg haalde niet het niveau van afgelopen zaterdag, wat ook de verdienste was van ‘d Olde Veste ’54. Op slag van rust kwam de ploeg uit Steenwijk op voorsprong. Na rust waren er over en weer kansen. KHC kwam in de 72ste minuut langszij. Maurice Hofstra werd de diepte in gestuurd en vervolgens in de rug geduwd. Jeffrey de Nooijer schoot de toegekende strafschop onberispelijk binnen.Door deze remise heeft KHC komende zaterdag in de uitwedstrijd bij zondaghoofdklasser Boso Sneek aan een punt genoeg om de volgende ronde te halen. Tegenstander is dan BOSO Sneek. De wedstrijd begint om 17.00 uur.