Reflex zakt in na sterk begin

KAMPEN – De volleyballers van Floorever Reflex hebben zaterdag met 1-3 verloren van Kootin Taurus uit Houten. De ploeg van trainer Henk Hansma begon sterk. Daarna zakte het spel van de Kamper formatie echter in elkaar.De eerste set begonnen de mannen van Reflex met veel servicegeweld, waardoor Taurus moeite had met de passing. Al snel stond er een voorsprong van vier punten op het bord. Taurus had duidelijk moeite om in het ritme te komen. Met goed spelverdelend werk van Rob de Bie liep de voorsprong zelfs uit naar 18-11. Maar de mannen uit Houten lieten zich hierdoor niet direct uit het veld slaan, de ploeg staat immers niet voor niets op de derde plek. Punt voor punt knokte de ploeg zich terug. Reflex maakte het zich ook onnodig moeilijk door de hoge servicedruk die ze wilden blijven leggen. Dat leidde ook tot een hoge foutenlast, waardoor het zelfs nog 21-19 werd. Coach Henk Hansma wist zijn ploeg net op tijd terug bij de les te krijgen door het nemen van een time-out. Met een paar goede blokkeringen pakte Reflex vervolgens de eerste set met 25-20. In het tweede bedrijf ging de thuisploeg gewoon door waar het gebleven was. Door sterk servicewerk van Kay Hulsebos moest de coach van Taurus op 4-1 al een time-out nemen om zijn ploeg weer op scherp te zetten. Dit bracht nog geen direct resultaat. Door een goede blokkering van Reflex wist de thuisploeg de voorsprong te behouden tot 13-11. Dat was het moment voor Taurus om een wissel toe te passen op de middenpositie en dat gaf de ploeg nieuw elan. Reflex kreeg veel moeite met de passing en Taurus kon langszij komen bij 19-19. Met twee wissels probeerde Reflex-coach Henk Hansma het tij te keren, maar dit mocht niet baten. Taurus pakte de tweede set met 21-25.Wilde Reflex er weer een wedstrijd van maken, dan moest de ploeg nu opstaan. Het publiek ging er nog eens goed voor zitten en moedigde de thuisploeg aan, maar de wedstrijd glipte Reflex uit de handen. De strijdlust die de thuisploeg in de eerste twee sets liet zien, ebde langzaam weg. Taurus kreeg meer en meer grip op de wedstrijd. Bij 6-12 probeerde Reflex wat te forceren door een spelverdelerswissel met Niels van de Beek voor Rob de Bie. Reflex liep vanaf dat moment weer in de pas met de ploeg uit Houten, maar doordat het aanvalspercentage van Reflex tot onder de vijftig procent zakte, kwam Taurus op een 12-21 voorsprong. Heel even leek de derde set nog maar een formaliteit, maar door een zeer sterke service-serie van Niels van de Beek, kwam Reflex stap voor stap dichterbij. Met twee time-outs en een gele kaart probeerde Taurus zichzelf op te beuren. Dit lukte en na 18-21 wisten de gasten uit Houten het goed uit te spelen: 18-25. In de vierde set was het over en uit bij de thuisploeg. Door de slechte stop had Reflex moeite om het spelletje te verdelen. Taurus wist dit goed uit te buiten en ging simpel met de winst aan de haal. Het werd voor de gasten in deze vierde set een 11-25 overwinning en zodoende een 1-3 thuisnederlaag voor Reflex.