KV DOS Kampen overleeft inzinking bij EVKA

ALMERE – In een wedstrijd met vele gezichten hebben de korfballers van KV DOS Kampen/Veltman een belangrijke 22-25 overwinning behaald bij het lastige EKVA. DOS maakte het zichzelf in Almere onnodig lastig door een voorsprong van zeven punten uit handen te geven.De thuisploeg startte overdonderend. Al snel stond het 3-1 voor EVKA. De Kamper ploeg heeft inmiddels wel zoveel ervaring met dit soort bliksemstarts, dat het rustig bleef en zes minuten later was EKVA bij 4-4 alweer achterhaald.Daarna was het een typisch geval van erop en erover. Met mooi en verzorgd korfbal werd EKVA zoek gespeeld. Iedere aanval leverde een kans op. Zowel op de doorbraak als van afstand was DOS dreigend. DOS liep in razend tempo uit naar 5-12 en leek een gewonnen wedstrijd te spelen. Bij 8-15 stokte het bij DOS, dat de concentratie verloor. EVA kwam terug tot 11-15 bij rust. Direct na de veldwisseling bleef het beeld van de wedstrijd hetzelfde. EKVA scoorde drie keer op rij en de spanning in de wedstrijd was gelijk weer terug. Tot 16-17, een kwartier voor tijd, bleef het spannend. Daarna nam DOS weer bezit van het veld. Vanuit de basis spelend werd de verdediging van EKVA weer uit elkaar gespeeld. Tien minuten later was de wedstrijd gespeeld: 19-25.In de slotfase geloofde DOS het wel en kon EKVA de stand een wat draaglijker karakter te geven (22-25).