Scherp Wit-Blauw neemt revanche als hecht collectief

RHEDEN - Na de zeperd tegen Exakwa hadden de korfballers van Wit-Blauw afgelopen zaterdag wat recht te zetten. Dat lukte. Met veel inzet werd Rheko met 11-18 aan de kant gezet. Wit-Blauw kan zich deze competitie geen misstap meer veroorloven en dat was goed doorgedrongen bij de Kamper ploeg. Een week eerder was er een gebrek aan inzet en fanatisme bij Wit-Blauw. Tegen Rheko acteerde Wit-Blauw als een hecht collectief. In de eerste helft ging het gelijk op. Om en om kwamen de ploegen tot scoren. Wit-Bauw was zeker de bovenliggende partij, maar wist de vele kansen niet te benutten en het veldoverwicht niet uit te drukken in doelpunten. Wit-Blauw zocht met een minimale voorsprong van 6-7 bij rust de kleedkamer op.Na rust kwamen de gasten goed uit de startblokken. Met vier treffers op rij werd afstand genomen van Rheko en de wedstrijd was hiermee eigenlijk al beslist. Wit-Blauw wist in de tweede helft makkelijker tot scoren te komen en had verdedigend de zaken ook prima op orde. Halverwege de tweede helft stond er een ruime 7-13 voorsprong op het scorebord. In de laatste fase van de wedstrijd liet Wit-Blauw de teugels wat vieren en zakte de concentratie weg. In de aanval werd er minder vanuit de basis gespeeld en ook verdedigend gaf Wit-Blauw minder druk. De laatste tien minuten van de wedstrijd werd Ingrid Streutker vervangen door Derinda Duitman, die op deze manier ook nog even haar minuten mee kon pakken. Bij een stand van 11-18 beëindigde de scheidsrechter de achterstand. Omdat koploper Sparta geen fout maakte, blijft Wit-Blauw tweede op de ranglijst met twee punten achterstand op de Zwolse ploeg. Komende zaterdag ontmoeten beide ploegen elkaar in Sporthal De Reeve. Wit-Blauw kan zich geen nederlaag veroorloven. Bij verlies wordt het verschil vier punten en raakt de titel in de eerste klasse C uit beeld.

Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 6 uur geleden
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 6 uur geleden
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 9 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 17 uur geleden
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 18 uur geleden
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 18 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 19 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57