Go-Ahead toont veerkracht tegen FC Zutphen

KAMPEN - Go-Ahead en FC Zutphen hebben het publiek zaterdag getrakteerd op een aantrekkelijke wedstrijd. Go-Ahead liep bijna de gehele wedstrijd achter de feiten aan, maar raakte niet in de war. De Kamper ploeg sloeg in de blessuregenadeloos toe. Yoshua van Marle scoorde ver in blessuretijd de winnende treffer. FC Zuthpen kwam in de 5e minuut op voorsprong. Bij een vrije trap werd niet goed ingegrepen bij Go-Ahead. Na deze vroege tegenslag kwam er in de 34e minuut een tweede klap overheen. Cem Köze werkte een voorzet binnen. De 0-2 gaf de verhoudingen in het veld niet goed weer. Go-Ahead raakte door de 0-2 niet van slag en gooide er een tandje bij. Dat leidde al in de 37e minuut tot succes. Jurrian Zandbergen bekroonde een vlot lopende aanval met een doelpunt. Na rust bleef Go-Ahead spelen met veel power. Zandbergen bracht Go-Ahead in het eerste kwartier in de tweede helft langszij door een strafschop binnen te schieten. Deze penalty werd volkomen onnodig veroorzaakt door de keeper van FC Zutphen. Die duwde Kees Kievit naar de grond op een moment dat er geen bal meer in de buurt was. Daarna kreeg Go-Ahead behoorlijk wat kansen om op voorsprong te komen, maar het zat de ploeg in deze fase niet mee. In deze fase scoorde FC Zutphen de 2-3. Achterin werd bij Go-Ahead niet attent gereageerd. Weer moest de Kamper ploeg in de achtervolging. Met veel druk naar voren ging Go-Ahead op jacht naar de gelijkmaker. Die viel in de 85e minuut. Jeroen van den Bosch kopte raak uit een vrije trap. In blessuretijd zorgde Van Marle zelfs nog voor de winst. Go-Ahead-trainer Marcel van der Steege was na afloop zeer tevreden over de veerkracht van zijn ploeg. "We hebben de kop niet laten hangen, maar vol druk naar voren gespeeld. We hebben een goede wedstrijd laten zien. Dat had ook te maken met de tegenstander. FC Zuthpen is een ploeg die graag wil voetballen. Volgens Van der Steege kan zijn ploeg zich goed aanpassen aan de tegenstander. "Dat is toch een kwaliteit van dit elftal. Per tegenstander bepalen hoe je de maximale kans kunt bereiken om te winnen."

Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 15 uur geleden
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 17 uur geleden
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 20 uur geleden