Afbeelding
Foto: Kaizen League

Zwolle BJJ-hoofdstad van Nederland

Sport Ingezonden

Aanstaande zaterdag is het zover: de Kaizen League Open op 24 februari verandert Zwolle in het BJJ-hoofdstad van Nederland, met 570 registraties en deelnemers uit 33 verschillende landen. Landstede Sport zal worden omgetoverd tot een BJJ-walhalla. BJJ is een sport vergelijkbaar met Judo, maar met meer dynamiek en het gevecht gaat door op de grond tot er een submission is.

Op het sportevenement zullen ook Zwollenaren actief zijn. In totaal zullen 25 Zwollenaren dit weekend de mat betreden in het Zwolse sporttheater (Landstede Sporthal). Het evenement begint om 09.00 uur en duurt tot 18.00 uur. In de ochtend zullen de professionals de dag starten en om 15.00 uur begint het grappling gedeelte, dat is zonder de Gi( judo pak).

Ook is er een leuke BJJ-markt georganiseerd met Braziliaans ijs, superfoodbars en onder andere acai, sportkleding, merch en andere marktkramen waar je heerlijk kunt rondkijken en ondertussen kunt genieten van deze vechtsensatie. BJJ is een van de snelstgroeiende sporten ter wereld met wereldwijde evenementen met soms wel tot 10.000 deelnemers.

Kaizen League is een Zwolse organisatie die BJJ/grappling van hoge kwaliteit naar Nederland brengt, zowel voor recreanten als professionals.

De entreeprijs bedraagt slechts 10 euro. Kom kijken op 24 februari naar dit geweldige evenement of lekker neuzen tussen de marktkraampjes.