IJVV verspeelt zege in honderdste minuut

ELBURG - IJVV was tegen ESC heel dicht bij een belangrijke driepunter tegen ESC, maar kwam uiteindelijk heel sneu weg. Een doelpunt van keeper Frank Koornberg in de 100e minuut bezorgde het IJVV-kamp een heel bittere nasmaak.

IJVV speelde een sterke eerste helft in Elburg. De schade voor ESC bleef beperkt tot twee treffers. In de 12e minuut scoorde Gerjon van den Berg. Koen Buikema legde goed terug op Van den Berg, die de bal keihard in de kruising schoot. Chiel Buikema had IJVV vervolgens op 0-2 moeten zetten, maar alleen voor goalie Koornberg schoot hij naast. Ook Koen Buikema mocht alleen afgaan op de ESC-doelman, maar hij slaagde er eveneens niet in om te scoren en had de bal wellicht beter kunnen afleggen. In de 40e minuut viel de tweede treffer van IJVV. Een voorzet van Gerben Hamer werd door een ESC-verdediger in het eigen doel gewerkt. ESC kon hier weinig tegenover stellen. Na de 0-1 raakte het nog wel de paal.

Na rust ging ESC opportunistischer spelen. De thuisploeg werd door IJVV in het zadel geholpen. Marcel Wezenberg verslikte zich in de spits van ESC. De aanvaller strafte deze fout genadeloos af. Daarna moest trainer Duim door blessures schuiven in zijn opstelling en dat kwam het spel van IJVV niet ten goede. Toch kregen de IJsselmuidenaren nog enkele mogelijkheden.

De ploeg leek erin te slagen om drie dure punten over de streep te trekken, maar uiteindelijk ging het toch nog mis in de tiende minuut van de blessuretijd. Degene die het IJVV-feestje verstoorde was Koornberg. De goalie hield een IJVV-speler in de wurggreep en kopte vervolgens raak. Trainer Edwin Duim vond dat zijn ploeg vooral de hand in eigen boezem moest steken. "We hadden voor rust ruimer afstand moeten nemen. Weer hebben we verzuimd om onszelf te belonen."