Go-Ahead krijgt te weinig

DOETINCHEM - Een week voor de derby tegen rivaal DOS Kampen is Go-Ahead Kampen zaterdag blijven steken op 1-1 bij DZC '68. Hiermee kreeg de Kamper ploeg te weinig. Go-Ahead speelde lange tijd met tien man, kwam daarna zelfs op voorsprong, maar kon deze marge niet vasthouden.

Go-Ahead kreeg in de 23e minuut een enorme domper te verwerken. Een bal werd bij Go-Ahead te zacht teruggekopt, waardoor een kansrijke situatie voor DZC '68 ontstond. Keeper Kees Kostwinder maakte zich groot tegen over een speler van de thuisploeg. De lob van de DZC'er kwam vervolgens tegen de hand van de Kowet-goalie. De arbiter wilde eerst een corner geven, maar besloot vervolgens Kostwinder met rood weg te sturen. Jeroen van den Bosch werd vervolgens gewisseld om het inbrengen van reservekeeper Sander Dam mogelijk te maken. Go-Ahead moest even wennen aan de nieuwe situatie, maar pakte al snel de draad weer op. Ook met tien man was het de betere ploeg. Dit leidde in de 41e minuut tot een goal van Kevin Smit.

Go-Ahead had ook in de tweede helft weinig te duchten van DZC '68. De ploeg deed zichzelf echter wat tekort doordat de eindpass steeds niet goed genoeg was. Daardoor bleef de 0-2 uit. DZC '68 was slagvaardig door van de drie kansen een te benutten. Dit gebeurde in de 82e minuut. Zodoende moest Go-Ahead toch genoegen met een gelijkspel. Ondanks het puntenverlies was trainer Han Hanekamp 'trots' op zijn ploeg. "We hebben als team een heel goede wedstrijd gespeeld en hadden eigenlijk drie punten verdiend."