Gemakkelijke zege Wit-Blauw

KAMPEN - De korfballers van Wit-Blauw hadden zaterdag geen enkele moeite met DTL. De Kamper ploeg maakte in de eerste helft weinig indruk, maar herstelde zich goed in de tweede helft. Uiteindelijk freewheelde de ploeg van trainer Gerwin Bos naar een ruime 24-13 zege.

Wit-Blauw was vanaf het begin de betere ploeg. DTL probeerde het spel zoveel mogelijk te vertragen en kon korfballend geen indruk maken. De ploeg werd door Wit-Blauw aanvankelijk werd bij de korf weggehouden. De afstandsschoten van de ploeg uit het Friese Hantum waren echter zelden gevaarlijk.

Wit-Blauw drukte het klasseverschil na ruim een kwartier uit in de score en zette de marge op vijf (7-2). Daarna drukte de Kamper ploeg echter niet door en DTL kwam zelfs verrassend terug tot 7-5. Beide ploegen leken met deze marge in het voordeel van Wit-Blauw te gaan rusten (9-7), maar Job van Eunen bracht met een schitterende treffer het verschil op drie.

Na rust was het heel snel gebeurd met DTL. Binnen vier minuten stond de thuisploeg op een veilige 14-7 voorsprong. Daarna was er geen sprake meer van een strijd. Beide ploegen konden vrijuit spelen. De arbiter speelde enkele keren de hoofdrol met enkele vreemde beslissingen. Het mocht de pret niet drukken. Na een tegenvallende eerste helft, zag het publiek bij vlagen leuke dingen in een duel dat eigenlijk nooit een echte wedstrijd was.

Na zes wedstrijd gaat Wit-Blauw als koploper de kleine winterstop in. De ploeg moet de toppositie in de eerste klasse B wel delen met ROG en ASVD/KWOOT. Wit-Blauw-trainer Gerwin Bos was na afloop tevreden. "We hebben zonder rare dingen de punten gepakt. Iedereen is heel gebleven. Nu hebben we twee weken rust en daar zijn we ook wel aan toe. De eerste helft van het veldseizoen heeft veel kracht gekost. Volgend jaar gaan we erin rammen. Onze doelstelling in de zaal is om zo lang mogelijk bovenin mee te draaien. Dat gaan we zeker doen."