Oorwassing voor strijdbaar Wilsum

WILSUM – Wilsum is ook in de zesde competitieronde tegen een grote nederlaag aangelopen. In eigen huis werd de formatie van trainer Jan Stoffer met 0-7 verslagen door het sterke Mariënberg. Stoffer was ondanks de nederlaag toch trots op zijn spelers. “Ik weet dat het gek klinkt, maar dit was een van de betere wedstrijden van Wilsum, maar Mariënberg was zoveel beter. De spitsen van deze ploeg zijn niet af te stoppen, tenminste niet door ons.” Wilsum begon goed aan de wedstrijd, maar kwam al vroeg op achterstand. Een foute pass van Wim van Spijker werd onderschept en vervolgens schakelden de gasten razendsnel om: 0-1. In de 23e minuut gaf Jan van Spijker een vrije bal weg. Mariënberg profiteerde door raak te schieten. Daarna schoot Solke de Velde net voorlangs en raakte Wilsum-goalie Raymond van de Wetering geblesseerd. Hij werd in de beginfase van de tweede helft gewisseld door John Mulder. Nadat Gertjan Sollie vervolgens een goede kans liet liggen (voorlangs) sloeg Mariënberg toe. In de 52e minuut werd balverlies van Solke de Velde genadeloos afgestraft. Een minuut later stond het al 0-4. Mariënberg liep met voetbal ver weg van Wilsum en scoorde nog drie keer. “We komen kwaliteit tekort. Dat moet je compenseren met hard werken en dat hebben de spelers gedaan. Daar ben ik zeer tevreden mee. De jongens hebben dit niet verdiend. “