Wit-Blauw zet grote stap richting titel

KAMPEN - De korfballers van Wit-Blauw hebben zaterdag goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap in de tweede klasse D. De Kamper ploeg won de topper tegen Sparta met 16-14 en staat nu als koploper nu drie punten los van de concurrent uit Nijkerk met nog vijf wedstrijden te spelen.

Bij Wit-Blauw was Astrid Scheer opnieuw de vervangster van de geblesseerde Danille Nijenhuis. Job van Eunen opende tegen Sparta soepel de score, maar Wit-Blauw had grote moeite om dit in de eerste helft vol te houden. Opnieuw zette Sparta een stevige wedstrijd neer, waardoor de Kampenaren niet direct in hun spel kwamen. Keer op keer werd de aanval opgezocht, maar het zat Wit-Blauw niet meer in de afronding. Beiden ploegen deden in de eerste helft weinig voor elkaar onder en er werd voor elke meter gestreden. Na tien minuten en bij een gelijke stand liep Sparta langzaam maar zeker uit. Bij Wit-Blauw was het Krista Fixe die scorend haar team in de race hield. Zowel haar afstandsschoten als doorloopballen waren perfect. In de laatste tien minuten maakte Jelle Visscher de achterstand goed tot 5-7,maar na twee snelle treffers van Sparta keek Wit-Blauw tegen een achterstand van vier punten aan. Op slag van rust kon Jelle Visscher met een strafworp de schade in de eerste helft beperken (6-9).

Direct na rust tekende Krista Fixe opnieuw voor een treffer. Na dit cruciale moment aan het begin van de tweede helft miste John Jonker een aan hem toegekende strafworp. Kort daarop verzuimde Sparta ook om te scoren uit een strafworp. In de 10e minuut van de tweede helft legde John Jonker opnieuw aan voor een strafworp en dit keer was het wel raak. Met de stand van 8-9 lag de wedstrijd nog volledig open. Sparta reageerde met een afstandsschot (8-10), maar direct daarop toonde Krista Fixe met een loepzuiver schot de veerkracht van Wit-Blauw. In de vologende aanval schoot Jeroen ten Broeke Wit-Blauw langszij (10-10).

Sparta kwam nog op eenmaal op voorsprong tot 10-11. Nadat Job van Eunen met een afstandsschot voor de gelijkmaker zorgde, nam Wit-Blauw via twee goals van Ingrid Streutker afstand. De Nijkerkers kwamen met een strafworp terug, maar voor hen was de wedstrijd gespeeld.Na doelpunten van de inmiddels ingevallen Danille Nijenhuis en opnieuw Krista Fixe, sloot Job van Eunen de rij af (16-13). Uiteindelijk bepaalde Sparta de eindstand op 16-14. Krista Fixe, topscorer bij Wit-Blauw met vijf doelpunten, kon haar geluk na afloop niet op. Ze vond, dat haar team op een volwassen manier tegen deze fysiek spelende tegenstanders was omgegaan. Volgens interim-coach Gerwin Bos startte zijn team moeizaam. "Maar mijn spelers toonden, ook na een 5-9 achterstand, de nodige veerkracht. Ze hebben ballen getoond."