Go-Ahead zeker van nacompetitie

KAMPEN – Go-Ahead bleef zaterdag steken op 0-0 thuis tegen Sparta Enschede. Toch wel een teleurstellend resultaat voor de Kamper ploeg, die, volgens trainer Marcel van der Steege, te weinig uitgespeelde kansen creëerde. Door de remise mag AZSV zich de kampioen noemen in de eerste klasse D. Positief was wel dat Go-Ahead zich definitief heeft geplaatst voor de nacompetitie. Go-Ahead trof met Sparta Enschede een tegenstander die voor een punt naar Kampen was gekomen. De tukkers slaagden in hun opzet. Go-Ahead had moeite met de defensieve tactiek van Sparta Enschede en kon maar sporadisch gevaarlijk worden.Voor rust liet Laurens van Keulen een grote kans liggen en was Kevin Smit gevaarlijk. Na rust werd een inzet van Hicham Ziyech van de doellijn gehaald. Ook een kopbal van Jeroen van den Bosch werd net op tijd onschadelijk gemaakt door de defensie van Sparta Enschede. De grootste kans in de wedstrijd was voor Sparta Enschede. Keeper Jasper Fix wist met een goede redding een treffer van de bezoekers te voorkomen. “Het was allemaal net niet”, aldus trainer Van der Steege. “Tegen zo’n tegenstander weet je dat het steeds moeilijker wordt om er doorheen te komen.”