Go-Ahead Kampen wint van ESC

KAMPEN - Go-Ahead Kampen heeft het eerste deel van de competitie afgesloten met een overwinning. Hekkensluiter ESC werd met 2-0 verslagen. Overtuigend ging dat echter niet. Afgezien van een goede openingsfase kon Go-Ahead geen indruk maken en bleef het een ploeg zonder zelfvertrouwen. De ploeg uit Elburg miste echter kwaliteit om hiervan te profiteren.

Go-Ahead begon sterk aan de wedstrijd. Aan de rechterkant werd Nick Bakker regelmatig gevonden. In de 3e minuut zorgde een snel genomen vrije trap van Bakker voor veel dreiging, maar het liep net goed af voor ESC. Een minuut later ging de bal wel tegen de touwen. Een voorzet van Bakker vanaf rechts werd bij de tweede paal binnen gewerkt door Revelino Sabono. Na deze sterke openingsfase zakte Go-Ahead gaandeweg de eerste helft steeds verder weg. ESC speelde steeds verder naar voren, maar miste kwaliteit om echt gevaarlijk te worden. Go-Ahead durfde niet te voetballen, maar kwam daardoor op het middenveld regelmatig in de problemen.

Na rust stond het al snel 2-0. Uit een corner werd de bal goed verlengd door Yoshua van Marle. Kevin Smit tikte de bal vervolgens in het doel. Deze treffer werkte niet bevrijdend voor Go-Ahead. De ploeg bleef angstig en koos te vaak voor controle. ESC dook weer enkele keren gevaarlijk op voor het Kamper doel, maar echte uitgespeelde kansen wist de ploeg uit Elburg niet te creren. In de 78e minuut raakte ESC nog wel de paal.

Aan de andere kant was Go-Ahead vooral in de laatste tien minuten gevaarlijk toen het steeds meer ruimte kreeg. Zo werd een voorzet van Kevin Smit bijna in het eigen doel gewerkt door een ESC'er,  kopte Van Marle over het doel en tikte de ESC-goalie een schot van Bakker over het doel. In blessuretijd liet Sander Morren een enorme kans liggen en verdween een schot van Smit via de keeper en de lat over het doel.

Het was een spectaculair einde van een matig duel, waarin Go-Ahead niet kon overtuigen, maar wel de drie punten koesterde. "In deze fase zijn de punten heilig", aldus interim-trainer Arjan ten Hove.

Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 12 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 13 uur geleden
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 14 uur geleden